DünyaManşet

Yüzlerce evin kül olduğu La Palma’da turizm bakanından ‘volkanik turizm’ çağrısı

0
İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’nın en büyük beşinci adası olan La Palma’da iki gün önce faaliyete geçen Tenguia Volkanı‘nda meydana gelen patlamalar, 5 bin 500 kişinin tahliyesine, 120 evin kül olmasına neden oldu. Yanardağ lav püskürtmeye devam ederken Turizm Bakanı Reyes Maroto‘nun açıklamaları tepkilere neden oldu.

‘Doğanın getirdiği şeylerin tadını çıkarmak…’

Maroto, Canal Sur Radyo’ya yaptığı açıklamada, “Şu anda en önemli şey, etkilenen turistlerin yanı sıra bugün veya hafta boyunca adaya seyahat etmek isteyen turistlere güven vermek” dedi.

Turistlerin adaya seyahat etmeye teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Maroto, “Hiç şüphesiz benzeri görülmemiş bir şeye tanıklık edecekler” ifadelerini kullandı.

Lavlar nedeniyle ‘kırmızı alarm’ verilen bölgeyi ‘cazibe merkezi’ olarak tanımlayan Maroto, La Palma’nın bir ‘volkan turizmi’ destinasyonu haline gelip gelemeyeceği sorulduğunda “Doğanın getirdiği şeylerin tadını çıkarmak isteyen birçok turistin önümüzdeki haftalarda ve aylarda bunu yapabilmesi bölgeyi cazibe merkezine çevirerek bundan en iyi şekilde yararlanabiliriz” yanıtını verdi.

Maroto, ‘ada, harika manzarayı görmek isteyen turistler için bir cazibe merkezi haline getirilirken güvenliğe ilişkin gerekli tüm bilgilerin devlet turizm enstitüsü Turespaña tarafından sağlanacağını da kaydetti.

Vatandaşlar ve muhalefetten tepki

Bakanın açıklamalarının ardından muhalefetteki siyasetçiler ve vatandaşlar Maroto’yu ‘duyarsız’ olmakla suçladı.

Muhafazakar Hıristiyan Halk Partisi (PP) Sözcüsü Agustín Almodóbar, bakanın davranışının uygunsuz olduğunu belirterek “Evlerini kaybeden insanlar var” dedi.

PP’nin Genel Sekreteri Teodoro García Egea ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Yüzlerce insan sahip olduğu her şeyi kaybederken bakan gerçekten bunu söyledi mi, biri doğrulayabilir mi?” ifadelerini kullandı.

La Palma’da kaydedilen en eski volkanik patlama 1430 yılında gerçekleşti. 1971’deki son volkanik patlamada lav akıntılarının yakınında fotoğraf çeken bir kişi hayatını kaybetmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.