DünyaManşet

İspanya’da volkanik patlama: 5 bin kişi tahliye ediliyor

0

İspanya‘ya ait Kanarya Adaları içindeki La Palma Adası‘ndaki Tenguia Volkanı‘nda birkaç gündür beklenen volkanik patlama başladı.

Volkanın patlamaya başlamasından kısa süre önce yetkililer, volkanın çevresinden hareket etmekte zorlanan kişileri ve çiftlik hayvanlarını tahliye etmişti. Bölgeden daha fazla insanın tahliye edilmesi için askerler konuşlandırıldı.

Bölgeye destek için helikopterlerle birlikte 200 civarında takviye ekip gönderilirken, 64 askerin de çalışmalara katıldığı kaydedildi.

Tahliye çalışmalarına başlandı

Yanardağ etrafındaki El Paso, Tazacorte, Los Llanos de Aridane, El Paraiso ve Alcala gibi bazı yerleşim yerlerindeki 5 bin kadar kişinin jandarma tarafından tahliye edilmeye başlandığı ifade edildi.

El Paso’da yaklaşık 1400 kişinin bölgedeki futbol sahasında toplandığı bilgisi paylaşıldı.

Yetkililer, yanardağdaki patlamalardan çıkan gazlardan dolayı bölgedeki halkın muhtemel solunum riskine karşı uyarıldığını duyurdu. Uzmanlar, yanardağın gelecek günlerde aktif durumda olmaya devam edeceği tahmininde bulundu.

La Palma’da son bir haftadır 21 binden fazla deprem meydana gelmişti. Depremler sırasında adada uygulanan sarı alarm, yanardağın aktif duruma geçmesiyle kırmızı alarma dönüştürüldü.

Bölgedeki en son patlama 1971 yılında meydana gelmiş ve lavların fotoğraflarını çeken bir kişi ölmüştü.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.