Youtube Türkiye’de temsilcilik açacağını duyurdu

Youtube tarafından yapılan açıklamada bu adımın platformdan video kaldırma isteklerindeki şartları ya da şirketin istekleri nasıl değerlendirdiğini etkilemeyeceği belirtildi.

Youtube Türkiye’de temsilcilik açma kararı aldı. Türkiye’deki kullanıcılar, içerik üreticileri ve iş partnerlerine karşı bağlılığının devam ettiğini belirten YouTube, platformun heyecanını ve açıklığını koruyacağını vurguladı.

Yapılan açıklamada “Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, Türkiye’nin yeni çıkan ve içerik kaldırma isteklerine cevap verebilecek ve 6 aylık şeffaflık raporları yayımlayabilecek bir yerel temsilcik açılmasını öngören, 5651 numaralı İnternet Kanunu’nu dikkatli bir şekilde inceliyorduk” denildi.

‘Ülkelerin düzenlemelerine saygı duyuyoruz’

Platformun ifade özgürlüğü, bilgiye erişim ve şeffaflığa olan bağlılığını devam ettirirken bulunduğu ülkelerin yasalarına ve düzenlemelerine de saygı duyduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Böylece bir çözüm yolu bulmayı başardık ve değerlerimize sadık kalarak, kanuna uygun tüzel kişiliğe sahip bir yerel temsilcilik açma sürecini başlattık Youtube, Türkiye için hükümete yerel temas noktası sağlayan tüzel kişiliğe sahip bir yerel temsilcilik açacak.

‘Politikalarımızda değişiklik olmayacak’

Youtube, bu adımın platformdan video kaldırma isteklerindeki şartları ya da şirketin istekleri nasıl değerlendirdiğini etkilemeyeceğini belirtti.

Açıklamada “Yasalara ve bizim politikalarımıza uygun olmayan içerikleri, daha önceki süreçlerimiz doğrultusunda değerlendirmeye devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.

Sosyal medya hükümet kıskacında

Amazon Prime Video ile Netflix mecraları geçtiğimiz yıl RTÜK yasasında yapılan değişiklik kapsamında 2020 Kasım ayında yayın lisansı aldıklarını duyurmuşlardı.

1 milyondan fazla kullanıcısı olan Twitter, Facebook, Instagram gibi şirketlerin Türkiye’de temsilcilik açmasını zorunlu kılan sosyal medya düzenlemesi ise Meclis’ten 29 Temmuz tarihinde geçmişti. Meclis, sosyal medya düzenlemesini kabulünün ardından 1 Ekim’e kadar tatile girmiş, yasa ise 1 Ekim’de yürürlüğe girmişti.

Temsilcilik açmayı reddeden Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok’a ise 10’ar milyon lira ceza kesilmişti.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

350 hak aktivisti ve sanatçıdan AYM’ye mektup: Katliam Yasası’nı bir an önce iptal edin!

Katliam Yasası'nı esastan görüşecek AYM'ye açık bir mektup yayımlayan 350 hak savunucusu, yasanın bir an önce gündeme alınmasını ve iptalini talep etti.

[COP29] Türkiye’nin iklim politikaları performansı bu yıl da ‘düşük’

Bu yılki İklim Değişikliği Performans Endeksi'nde 53'üncü sırada yer alan Türkiye’de yenilenebilir enerji kapasitesi artarken, bunun fosil yakıtları ikame etmediği vurgulanıyor.

[COP29] 25 ülke ve AB’den ‘Yeni kömüre hayır’ eylem çağrısı

Avustralya'nın 'eylem çağrısı'na ilk yanıt veren ülke olmasının ardından OECD ülkeleri içerisinde yeni kömür santrali inşa eden sadece Türkiye ve Japonya kaldı.

Alaplı’daki doğal gölün bitmeyen çilesi: Şimdi de hafriyat ve moloz yığılıyor

Eski taş ocaklarının çukurunda kendiliğinden oluşan ve içinde yaşayan balıklarıyla canlı bir göl haline gelen Alaplı Gölü'nü yok etme girişimlerine bir yenisi eklendi.

Karacasöğüt’te 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’na marina için ÇED gerekli değilmiş

Marmaris'te 1. Derece Arkeolojik Sit alanına yat iskelesi ve turizm tesisi projesine valiliğin verdiği 'ÇED gerekli değil' kararı İdare Mahkemesi'nce de uygun bulundu.

EN ÇOK OKUNANLAR