Medya-İnternetManşetTürkiye

Youtube Türkiye’de temsilcilik açacağını duyurdu

0

Youtube Türkiye’de temsilcilik açma kararı aldı. Türkiye’deki kullanıcılar, içerik üreticileri ve iş partnerlerine karşı bağlılığının devam ettiğini belirten YouTube, platformun heyecanını ve açıklığını koruyacağını vurguladı.

Yapılan açıklamada “Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, Türkiye’nin yeni çıkan ve içerik kaldırma isteklerine cevap verebilecek ve 6 aylık şeffaflık raporları yayımlayabilecek bir yerel temsilcik açılmasını öngören, 5651 numaralı İnternet Kanunu’nu dikkatli bir şekilde inceliyorduk” denildi.

‘Ülkelerin düzenlemelerine saygı duyuyoruz’

Platformun ifade özgürlüğü, bilgiye erişim ve şeffaflığa olan bağlılığını devam ettirirken bulunduğu ülkelerin yasalarına ve düzenlemelerine de saygı duyduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Böylece bir çözüm yolu bulmayı başardık ve değerlerimize sadık kalarak, kanuna uygun tüzel kişiliğe sahip bir yerel temsilcilik açma sürecini başlattık Youtube, Türkiye için hükümete yerel temas noktası sağlayan tüzel kişiliğe sahip bir yerel temsilcilik açacak.

‘Politikalarımızda değişiklik olmayacak’

Youtube, bu adımın platformdan video kaldırma isteklerindeki şartları ya da şirketin istekleri nasıl değerlendirdiğini etkilemeyeceğini belirtti.

Açıklamada “Yasalara ve bizim politikalarımıza uygun olmayan içerikleri, daha önceki süreçlerimiz doğrultusunda değerlendirmeye devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.

Sosyal medya hükümet kıskacında

Amazon Prime Video ile Netflix mecraları geçtiğimiz yıl RTÜK yasasında yapılan değişiklik kapsamında 2020 Kasım ayında yayın lisansı aldıklarını duyurmuşlardı.

1 milyondan fazla kullanıcısı olan Twitter, Facebook, Instagram gibi şirketlerin Türkiye’de temsilcilik açmasını zorunlu kılan sosyal medya düzenlemesi ise Meclis’ten 29 Temmuz tarihinde geçmişti. Meclis, sosyal medya düzenlemesini kabulünün ardından 1 Ekim’e kadar tatile girmiş, yasa ise 1 Ekim’de yürürlüğe girmişti.

Temsilcilik açmayı reddeden Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok’a ise 10’ar milyon lira ceza kesilmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.