Medya-İnternetManşet

Netflix ve Amazon Prime Video, RTÜK’ten lisans aldı

0

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda Amazon Prime Video ile Netflix mecralarının geçtiğimiz yıl RTÜK yasasında yapılan değişiklik kapsamında yayın lisansı aldıklarını duyurdu.

Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin “İnternet ortamından yayın lisansı almadan yapılan yayın hizmetleri” başlıklı 10’uncu maddesindeki değişiklik ile beraber yayın hizmetlerini sadece internet ortamından sunmak isteyen medya hizmet sağlayıcılarının RTÜK’ten yayın lisansı alması gerekiyordu.

‘Yükümlülüklerini yerine getirdiler’

Ebubekir Şahin yaptığı paylaşımda “İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan uluslararası platformlar Netflix ve Amazon Prime Video tıpkı yerli örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirerek RTÜK’ten lisans aldı” açıklaması yaptı.

Spotify da lisans için başvurdu

RTÜK 12 Ekim günü bir açıklama yayınlamış ve Spotify, foxplay.com.tr, medyaporttv.com ve paylasfm.com mecralarının 72 saat içinde yayın lisansı için başvurmaması halinde ‘erişim engeli’ talebiyle suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. 

Spotify, 72 saatlik sürenin dolmasına 4 saat kala Türkiye’deki çalışmalarına devam edebilmek için yayın lisansı başvurusu yapmayı kabul etmişti. Ancak lisansının kabul edilip edilmediği henüz açıklanmadı.

Sosyal medya yasası ise Twitter ve Facebook’u tehdit ediyor

Öte yandan, sosyal medya yasası olarak adlandırılan ve 29 Temmuz tarihinde Meclis’ten geçen ve 1 Ekim’de yürürlüğe giren yasa kapsamında Twitter ile Facebook gibi kullanıcı sayısı 1 milyonun üzerinde olan platformlar için de temsilcilik açma zorunluluğu getirilmişti.

Bu kapsamda Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok olmak üzere sosyal ağ sağlayıcılarına temsilcilik açmayı reddettikleri için 10’ar milyon lira ceza kesildi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.