Köşe Yazıları

Yeterki Onursuz Olmasın duruş : Deniz Baykal Realitesi

0

Dünya da bir Françis Mitterand örneği vardır , öldüğünde bir kızı olduğu ortaya çıkmıştır ve kimse bunu kendisine koz olarak kullanmamıştır bilinmesine rağmen.

Ülkemiz de bir Adnan Menderes gerçeği vardır. Sayın Aydan’a da bu ülke yeterince saygın davranmıştır.

Her iki sevdanın ortak paydası, onurluca , düşmeden tüketmeden yaşanmasıdır. İnsan her yaşta aşık olabilir. Biri yol arkadaşınızdır ama gönül bu , insan bu aşık olabilir. İnsan bunu ne zaman nasıl yaşayacağını bilemez. Ama her aşkın onuru olmalıdır. Yaşamda insanların ahlaki değerleri olmalıdır. Ve hem pastam bana kalsın hem tok olayım gibi bir durum da yoktur.

Baykal’ın açıklamaları  yine şaytanın avukatlığını yapacak olursak, talihsizdir. Varsayılan ki kendileri komplo diyor, topu taça atmaktadır. AKP ye yüklenmesi de yanlıştır . Zira aynı AKP tüm yayınlayan kanallara dava açmış ve gösterimi engellenmiştir. Akp yi severiz sevmeyiz o başka bir konudur da, olayı Akp ye getirmek acizliktir. Kendileri yaptım yada yapmadım dememiş , buna rağmen bir dönem kendi partisinden milletvekili olan Sayın Zülfü Bey kendisi ile aynı ile düşünmemiştir.  Aslında kimin ne düşündüğünü de çok önemli değildir ama siyaset bu olmamalıdır. Sosyal demokrat duruş bu olmamalıdır.

Sayın Baykal 4 günün sonunda ciddi bir stateji oluşturmuştur. Olaya yaklaşımı kendisi ile örtüşür durumdadır. İstifası ise tam da ona beklenen noktadır. Nedense Baykal kendisine suikast girişimleri vb konularla gündeme geldiğinde yapmaktadır. Oysa Baykal karaçarşaflıları sırf oy için CHP ye alırken benzer duyarlılığı gösterememiştir. Herşey politika değildir. Politikanın da ilkeleri namusu onuru olmalıdır.

Bir aşk varsa sonuna kadar sahip çıkılmalıdır zordur ama hangi aşk kolaydır ki, sonuçta kararı verecek kişi Eşi’dir. Kimseyi ilgilendirmez.

Eğer yaşanmadıysa bunu böylesi bir açıklamaya girmeden yapmalıdır. Eğer yaşanmadıysa bahsi geçen kadınla ortak açıklama yapılabilmelidir.

Olaya siyasi bakamıyorum, mühendis olarak hele hiç. Olaya tamamen kadınsal olarak bakıyorum ve her iki kadının da bunu haketmediğini düşünüyorum. Ve o kadınlar kadar zamanında bu süreçleri yaşamış biri olarak canım acıyor. Belki o yüzden tarafım ve öfkeliyim emin değilim.

Peki bundan sonra ne olacaktır. Baykal bence çok da zorlu ve uzun olmayan bir süreçten sonra bence daha da yerini sağlamlaştırak Partisine  geri dönecektir.

Aksi olasılık da ise CHP bitmez, eğer gerçekten dönmezse bence CHP açısından hayırlı  olacaktır, eğer kendilerini yenilemek sorgulamak ve liberal çizgiden uzaklaşmak, kişilerin statüsüne dayanmaktan vazgeçerlerse ki umarım böylesi olur.

CHP krizi şu an çok iyi yönetememekte sanılanın aksine AKP ‘ye yatırım yapmaya devam etmektedir. Bu noktada sosyalist  hareketlerin de acilen toplanması ve birlikte yol alma zamanı gelmiştir. Çünkü bu ülke de sağlıklı bir emekçi duruşun zamanının geldiğini 1 mayıs Taksim göstermiştir. Kimsenin elini taşın altından çekme lüksü de yoktur. Hepimizin yolu açık olsun.

You may also like

Comments

Comments are closed.