ManşetTürkiyeYeşillerden

Yeşiller Partisi: Artık bu çifte standarta bir son verin!

0

Yeşiller Partisi, Memleket Partisi‘nin resmen kurulduğunun ilan edilmesi üzerine, kuruluş belgelerini teslim etmelerinin üzerinden aylar geçmesine rağmen İçişleri Bakanlığı’ndan alındı belgesini alamamalarını hatırlatarak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, anayasa maddelerinin kişiden kişiye, partiden partiye değiştirilemeyeceği gibi, anayasada bulunan siyasi partilerle ilgili maddelerin de gayet açık olduğu ifade edildi.

‘Çifte standarta imza atılıyor’

Yeşiller Partisi, yaptığı açıklamada kendilerine kapalı olan kapıların siyasi hesaplar ve medya gücü devreye girdiğinde açılabildiğini, Bakanlığın bir gruba hizmet verip, diğerlerini ayırarak çifte standarta imza attığını kaydetti:

İçişleri Bakanlığı’na belgelerimizi vermemizin üzerinden neredeyse 8 ay geçti.

Yeşiller Partisi olarak 8 aydır Anayasal hakkımızı kullanamıyoruz; oyalanıyoruz; yalan olduğu beş dakika sonra ortaya çıkan bahanelerle karşılanıyoruz.

Fakat görüyoruz ki bize kapalı olan kapılar; siyasi hesaplar ve medya gücü devreye girdiğinde bir anda açılabiliyor.
İçişleri Bakanlığı, bir gruba hizmet verip, diğerlerini ayırırken bir çifte standarda imza atıyor; siyaseti kendi arzularına göre tasarlamaya kalkışıyor.”

‘Alındı belgemizi vermelidir’

Bakanlığın yerine getirmeye mecbur olduğu görevini yapmadığını belirten Yeşiller Partisi, bir kez daha alındı belgelerinin verilmesini talep etti:

Anayasa maddeleri kişiden kişiye, partiden partiye değiştirilemez. Siyasi partilerle ilgili maddesi de yoruma gerek bırakmayacak kadar açıktır:

‘Vatandaşlar, siyasi parti kurma ve usulüne göre partilere girme ve partilerden ayrılma hakkına sahiptir.’

Buna rağmen Yeşiller Partisi’ne karşı Anayasa ve yasalar gereği yerine getirmeye mecbur olduğu bir görevi 240 gündür yerine getirmeyen Bakanlık, artık bu tavırdan vazgeçmeli; alındı belgemizi vermelidir.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.