ManşetTürkiye

Memleket Partisi resmen kuruldu

0
CHP’den istifa ederek Memleket Hareketi’ni başlatan Muharrem İnce, partisinin kuruluş başvurusunu yaptı.

CHP’nin 2018 seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı olan, eski Yalova Milletvekili İnce’nin 2020 Eylül ayında Sivas’ta başlattığı ‘Memleket Hareketi’ partileşti. Bu sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı’na giderek yeni partinin resmen kurulması için başvuru dilekçesini veren İnce, başvurunun ardından bakanlıktan ayrıldı.

Muharrem İnce öncülüğünde kurulan partinin sözcülüğüne kısa süre önce CHP’den istifa eden Gaye Usluer getirildi. Usluer, Kurucular Kurulu toplantısının ardından alınan kararları ve Merkez Yönetim Kurulu görevlendirmelerini açıkladı.

Partide kimler var?

Partinin kurucular kurulunda yer alan isimler arasında CHP’den istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel ile Gaye Usluer yer alırken, iş insanları Serkan Ufuk Akgün, Hüseyin Baraner ile gazeteci Şaban Sevinç de partideki tanınmış isimler oldu.

Kadın, gençlik kolları olmayacak 

Edinilen bilgilere göre, Memleket Hareketi Partisi’nde 20-25 arasında MYK üyesi, 50 kişiden oluşan Parti Meclisi (PM) bulunacak. Partinin kadın ve gençlik kolları ise olmayacak.

Milletvekili adayının belirlenmesinde “ön seçim ve fermuar” sistemini uygulayacak partinin cumhurbaşkanı adayını ise üyeler seçimle belirleyecek.

Parti MYK’sı açıklandı

Gaye Usluer tarafından yapılan basın toplantısında partinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ve partideki görevlendirmeler de açıklandı. Açıklamada bahsi geçen isimler şu şekilde oldu:

  • Muharrem İnce: Genel Başkan
  • Gaye Usluer: Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü
  • Hakkı Aklın: Genel Sekreter
  • Hüseyin Avni Aksoy: Genel Başkan Yardımcısı
  • Özcan Özel: Genel Başkan Yardımcısı
  • Mehmet Ali Çelebi: Genel Başkan Yardımcısı ve Parlamento Sözcüsü
  • Serhat Galip ve Nurban Demirbağ: Genel Başkan Yardımcıları
  • Mevlüt Dudu ve Mert Ünlü Yürir: Genel Sekreter Yardımcıları
  • Serkan Ufuk Akgün: Genel Sayman

Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ise Neşet Elaldı, Ali Rıza Büyükuslu, İpek Özkan Sayan, Serkan İleri, Çiğdem Bayraktar Ör, Fatih Pala, Özgün Öztunç, Asuman Ali Güven, Burak Savtur ve Süleyman Erguner oldu.

İl gezilerine devam  

Muharrem İnce partisinin kuruluşunu ilan ettikten sonra ise il gezilerine devam edecek. İlk olarak gitmediği az sayıdaki ili ziyaret edecek İnce, daha sonra ise ilçe gezilerine başlayacak.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.