ManşetTürkiyeYeşillerden

Yeşiller Partisi: Ahmet Şık bizdendir

0

Yeşiller Partisi, hakkında iki ayrı soruşturma açılan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hedef gösterilen Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık hakkında açıklama yaptı.

“Ahmet Şık Bizdendir” başlığı taşıyan açıklamada “Yıllardır objektifi ve kalemiyle gerçeklerin üzerine giden ve gerçekleri bizlerle paylaşan; her ne pahasına olursa olsun gerçekleri göstermekten, anlatmaktan, belgelemekten vazgeçmeyen, vazgeçmediği için de defalarca bedel ödeyen, Gezi’nin ilk günlerinde başından yaralanmasına rağmen olanları bize iletmekten geri durmayan Ahmet Şık bizdendir” denildi.

‘Hedef gösteriliyor’

Açıklamanın devamında “İşinin gereğini yaptığı için, geçmişten günümüze her dönemde iktidarların hedefinde olan Ahmet Şık şimdi de milletvekili olmanın sorumluluğuyla ülkeyi saran yapıların üstüne gittiği için, grup toplantılarında hedef gösteriliyor, tehdit ediliyor. Adı ölümle yan yana getirilip sindirilmeye çalışılıyor. Nice iktidarların yapmaya çalışıp başaramadığını şimdi de bir başkası deniyor” ifadeleri kullanıldı. Açıklama şu ifadelerle son buldu:

Fakat Ahmet Şık bizdendir. Ne Ahmet Şık’tan ne de Ahmet Şık’ın gerçekleri bulup dile getirme azminden vazgeçeceğiz!

İki ayrı soruşturma

Medyascope’ta katıldığı programda Sedat Peker‘in videolarını değerlendiren Şık “‘Devlete katil demiş adam’ deniyor. Evet, devlet katil kardeşim. Şimdi bana bunu söylediğim için kızanlar, Sedat Peker’in devletin katil olduğunu anlattığı videolarda ‘Aa öyle miymiş’ diyorlar ya da alkışlıyorlar. Evet, Türkiye’nin devleti katildir, bu kadar. Tıpkı dünyanın diğer devletleri gibi” ifadelerini kullanmıştı.

Katıldığı canlı yayınlardaki ifadeleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iki ayrı soruşturma açıldı.

Bahçeli’den hedef gösterme

Devlet Bahçeli ise Ahmet Şık’ı hedef göstererek Şık’a yönelik “hain”, “alçak”, “soysuz”, “suçlu”, “aşağılık” hakaretlerinde bulundu.

MHP lideri, “HDP‘lilerin fütursuzluğundan cesaret alan bu suçlu bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu. Bunlara müsamaha gösteremeyiz, bu aşağılık tiplere tahammül edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Ahmet Şık Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.