ManşetTürkiye

Ahmet Şık’tan kendisini hedef gösteren Bahçeli hakkında suç duyurusu

0

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, grup toplantısında kendisini hedef gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Bahçeli’nin hedef göstermesinin ardından yaşanan saldırılara dikkat çekilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“Şüphelinin benzer açıklamalarının daha önce eylemli saldırılar ürettiği olgusal bir gerçekliktir ve müvekkile yönelik sözleri de müvekkilin canına kastetmek isteyen kişileri kışkırtacak, harekete geçirecek niteliktedir. Bu nedenle şüphelinin sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir…. Şüpheli, müvekkilin milletvekilliği faaliyeti kapsamında söylediği sözleri tam tersi biçimde gerçeği ters yüz ederek müvekkilin kişilik haklarına saldırmakta ve onu hedef haline getirmektedir. Şüphelinin bu eyleminin, müvekkili kamuoyu önünde düşmanlaştırmaktan başka hiçbir amacı olmayıp bunun kamu göreviyle de bağdaşmadığı açıktır. MHP Genel Başkanı şüpheli Devlet Bahçeli’nin geçmişte hedef gösterdiği kişilere yönelik saldırı ve linç girişimleri de göz önünde bulundurulduğunda, müvekkile yönelik olarak fiziki bir saldırıda bulunulması gerektiğinin işaret edildiği açıktır ve Türk Ceza Kanunu‘nun 214. Maddesinde düzenlenen “suç işlemeye tahrik” suçunu oluşturmaktadır.”

‘Devlet katil olsaydı, mezarlıkta olurdun’ demişti

Devlet Bahçeli, partisinin dünkü grup toplantısında  bir televizyon kanalında ifade ettikleri nedeniyle hakkında re’sen soruşturma başlatılan Ahmet Şık’ı hedef göstermişti.  Konuşmasında Şık’a yönelik “hain”, “alçak”, “soysuz”, “suçlu”, “aşağılık” hakaretlerinde bulunan MHP lideri, “HDP‘lilerin fütursuzluğundan cesaret alan bu suçlu bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu. Bunlara müsamaha gösteremeyiz, bu aşağılık tiplere tahammül edemeyiz” demişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.