Yeşil Havadis

Yeşiller: Hrant’ı geri istiyoruz

0

Yeşiller Partisi tarafından Hrant Dink’in öldürülmesinin 4. yılı nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı. Dün yapılan açıklamada herkes Hrant Dink’in öldürülüşünün dördüncü yılında Agos gazetesinin önünde yapılacak olan anma törenine katılmaya çağrıldı. Yeşiller Partisi Eşsözcüsü Yüksel Selek tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:

“Hrant’ı geri istiyoruz!

Onu çok özlüyoruz.

Onu en son, dört yıl önce, AGOS’un önünde, vurulup düştüğü yerde görmüştük. O, Hepimiz Hrantız, Hepimiz Ermeniyiz! diyerek yürüdüğümüzde bizimleydi.

4 Yıldır Hrant Yok!

Dört yıldan bu yana,  soluk aldığımız atmosferi derin devletin tetikçileri zehirliyor ve her duruşmada sergilenen küstah şov sinirlerimizi törpülüyor.

Geçen her yıl, her duruşma sanki onu bizden biraz daha uzaklaştırıyor.

İşte, her şey ortada, tetikçiler, cinayet silahı, cinayeti önceden bilen yetkililer, belgeler her şey ortada, diyorlar. Bizi ortada olanla yetinmeye,  ölüm emrini verenleri aramaktan vazgeçirmeye çalışıyorlar.

Öyle görünüyor ki, AKP iktidarı da sonunda bükemediği eli öpüp derin devletle uzlaşmış, vesayet sisteminin üzerine gidişi buraya kadarmış…

Derin odaklarla işbirliği, iktidar olmanın gereğidir, diye düşünüyorlarsa, yanılıyorlar. Yakın tarihimiz, derin devlete, devlete egemen olduğunu sanan siyasal iktidarların acı son örnekleriyle doludur…

4 Yıldır Hrant Yok!

Hrant’ı savunanlara, tetikçileri yargılayanlara sesleniyoruz:

Dört yılda  gelinen bu karanlığı, bırakın onun  güvercin bakışları, sevgi dolu sesi aydınlatsın! Duruşmalarda artık o konuşsun! O şımarık, faşist, ırkçı, besleme tetikçileri gözümüze göstermeyin, konuşturmayın!

Siyasal İktidara sesleniyoruz:

Siz iktidarsınız, gereğini yapın! Hrant Davasında sanık iskemlesine oturmayı kabul etmeyin, üstünüze Hrant’ın kanı sıçramasın!

Yüksel Selek
Yeşiller Partisi Eşsözcüsü”

You may also like

Comments

Comments are closed.