KitapManşet

Yeni İnsan’dan bir çevrimiçi ücretsiz kitap daha: Sürdürülebilir Tarım Mümkün mü?

0

Yeni İnsan Yayınevi, yayımladığı kitapları online olarak herkesin ücretsiz yararlanması için başlattığı çalışmayı sürdürüyor. Daha önce Ekolojik Yaşam Rehberi, Gıda Bağımsızlığı  ve Tarım ve Gıdanın Ücretsiz Dönüşümü  kitaplarını çevrimiçi ortamda ücretsiz olarak okuyucuya açan yayınevi bu kez de Sürdürülebilir Tarım Mümkün mü? adlı kitabı okuyucuya bedelsiz sundu.  

Yayınevi’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

Doğa şimdiye kadar kendi dinamikleri içerisinde kendi modellerini oluşturmuştur. Biz, insan toplulukları olarak bu modellere uyduğumuz sürece sürdürülebilir bir tarım ve yaşam biçimi oluşturabiliriz. Aksi takdirde sonuç er ya da geç doğanın ve yaşam ortamımızın yıkımıdır. Biz yeşil bakış açımız doğrultusunda yukarıdan tek bir model önermeyi kendimizde bir hak olarak da görmüyoruz. İnsanlık tarımsal üretime geçtiği on bin yıllık süre içinde yaptığı hatalar ve elde ettiği başarılardan edindiği deneyimlerin ışığında yüzlerce değişik model ortaya çıkarabilme potansiyelini içinde zaten taşımaktadır. İnsan türü, geleceği pek çok nedenle tehdit altındayken, buna kendi geleceğini kurtarma ve doğa ile yeniden barışabilme adına zaten zorunludur.

Parçası olduğumuz doğaya bütüncül bir bakış ekseni etrafında enerjiden, ulaşıma, sanayiden, kentleşmeye kadar tüm yaşam radikal bir dönüşüme gerek duymaktadır. Politik olarak tüm insanların bu sorunların büyüklüğünün farkına varmalarını sağlamak yeterli değil, hep birlikte harekete geçmenin zamanıdır. Küçük çiftçilerin toprakları üzerinde üretim yapmaya devam edip bizleri doyurabilmeleri için bizler de dünyanın tüm sokaklarını şenlikli taleplerimizle doldurmalıyız.

Biz de bu talebimizi dile getirmek için bu eseri siz okurlarımızın ücretsiz erişimine açıyoruz.

Kitabı ücretsiz okumak için buraya tıklayabilir, yayınevinin yayımladığı diğer ekoloji setlerine ulaşmak için ise şu adrese gidebilirsiniz. 

Yazar Süleyman Yılmaz hakkında

1967 Samsun’da doğdu. Bursa Ziraat Meslek Lisesi’nde yatılı olarak okudu. İlk mesleği ziraat teknisyenliği olmasına rağmen şimdi genel cerrahi uzmanı olarak çalışmaktadır. Yeşil Hareket ile doksanlı yıllardan beri ilgilenmekte ve katkı vermektedir. 2008 yılında Yeşiller Partisi kurucusu oldu. Partinin değişik kademelerinde görev yaptı. 2012’de EDP (Eşitlik ve Demokrasi Partisi) ve Yeşiller Partisi’nin birleşmesiyle kurulan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (YSGP) kuruluşunda aktif rol aldı. Tarım politikaları, örgütlenme gibi konularda aktif olmaya çalışmaktadır. 

More in Kitap

You may also like

Comments

Comments are closed.