ManşetKitapTarım-Gıda

Yeni İnsan Yayınevi, Gıda Bağımsızlığı kitabını ücretsiz erişime açtı

0

Yeni İnsan Yayınevi, koronavirüs salgını sırasında daha da gün yüzüne çıkan ve evimizin içine giren gıda krizinden çıkmak adına bir kurtuluş yolu arayan okuyucuları için Gıda Bağımsızlığı kitabını ücretsiz erişime açtı.

Uwe Hoaring’in kaleme aldığı ve Sedef Yıldırım Östling tarafından Türkçe’ye kazandırılan kitap giderek endüstrileşen “gıda sektörü”nü nasıl dönüştürmemiz gerektiğine odaklanıyor. Yerel gıda üretim sistemlerini inceleyen kitap, nasıl sürdürülebilir ve hepimize yeten bir sistem kurulabilir sorusuna yanıt arıyor.

‘Gıdanın hiçbir aşamasını takip edemiyoruz’

Yeni İnsan Yayınevi yaptığı açıklamada koronavirüs sonrası gıda bağımsızlığını savunmak için kitabı ücretsiz olarak herkesin erişimine açtığını duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yediğimiz her şeyin artık bir markası var. Gıdanın tarladan evimize ulaşmasının hiçbir aşamasını artık takip edemiyoruz. Sadece kâr odaklı büyük şirketlerin egemenliğinde ticarileşen bu süreç, toprağı da, onu işleyen çiftçileri de ve biz tüketicileri de tehdit ediyor.

‘Gıda krizi evimizde’

Cicili bicili paketlenmiş, binbir işlemden geçmiş ürünler market raflarını doldururken, bizler bu şatafatlı ambalajların büyüsüne kapılıyor ve endüstriyel tarımın yaşama verdiği zarara ortak oluyoruz.

Aslında, farkında olmadığımız, hiç kullanmadığımız bir güce sahibiz. Sadece seçimlerimizi ve tüketim anlayışımızı değiştirerek, bu hepimizi tüketen, geri dönülmez varlıklarımızı ve ortak mirasımızı yok eden sürece dur diyebiliriz. Gıda krizi artık evimizin içinde ve bu krize dur demek bizim elimizde.

Kitaba çevrimiçi olarak bu adresten erişebilir, Yeni İnsan Yayınevi tarafından yayınlanan diğer ekoloji setlerine ulaşmak için ise burayı tıklayabilirsiniz.

Yazar hakkında

1949 doğumlu Uwe Hoering siyaset bilimci ve gazeteci. 1980’lerin başından beri gelişme ve kalkınma konularıyla ilgileniyor. 1992 Rio de Janeiro’daki Dünya Zivresi’nden itibaren ekolojik konularla da ilgilenmeye başladı. Son zamanlarda çalışmalarının ağırlık merkezini Afrika ve Asya’daki kırsal ve tarımsal gelişmeler oluşturuyor.  www.globe-spotting.de isimli bloğunu yönetiyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.