KitapEkolojiManşet

Yeni İnsan Yayınevi’nden yeni ücretsiz kitap: Tarım ve Gıdanın Dönüşümü

0

Yeni İnsan Yayınevi, Ekolojik Yaşam Rehberi ve Ekolojik Anayasa‘nın ardından şimdi de Tarım ve Gıdanın Dönüşümü‘nü çevrimiçi ortamda ücretsiz erişime açtı.

Richard Heinberg ve Michael Bomford‘un birlikte kaleme aldığı kitap, Hira Doğrul tarafından Türkçe’ye çevrildi. Kitap, küresel gıda krizine karşı alınacak tedbirlere ve sürdürülebilir bir tarım sistemi için organik tarım, permakültür gibi tarımsal uygulamalara yer veriyor.   

Kitabı yayınevinin sitesinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Michael Bomford

Kwnatlen Politeknik Üniversitesi‘nde “Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemleri” programında fakülte üyesi. Organik ve sürdürülebilir tarım sistemlerinin sınırlı kaynaklara sahip olan küçük çiftlikler için elverişli hale getirilmesi için uğraşıyor. Aynı zamanda Simon Fraser Üniversitesi‘nde Zirai İlaç Yönetimi dalında yüksek lisans yaptı ve Batı Virginia Üniversitesi‘nin tamamıyla ulusal organik standartlarda üretim yapan çiftliklerinde araştırma yaptı. Bu çalışmasıyla “Bitki ve Toprak Bilimleri” alanında doktora derecesi aldı.

Richard Heinberg

Post Karbon Enstitüsü‘nün kıdemli üyelerinden. Dünyanın önde gelen fosil yakıt karşıtı avukatlarından sayılan Heinberg, sürdürülebilir enerji ve iklim konularında 13 kitap yazdı, yüzlerce sunum yaptı, Reuters, Wall Street Journal, Time Magazine gibi dergilere makaleler yazdı röportajlar verdi. Enerji Eğitimi Uzmanlığı alanında “M. King Hubbert” ödülü sahibi.

 

More in Kitap

You may also like

Comments

Comments are closed.