ManşetDoğaEkoloji

Ekolojik Yaşam Rehberi artık herkese ücretsiz

0

Yeni İnsan Yayınevi, koronavirüs salgını sırasında yaşamlarını dönüştürmeyi, yeni sürdürülebilir ve ekolojik alışkanlıklar kazanmayı isteyen okuyucuları için Ekolojik Yaşam Rehberi’ni ücretsiz erişime açtı.

Selen Özarslan Aktar’ın kaleme aldığı kitap, evden başlayan yaşam alışkanlıklarımızı ele alıyor ve yeniden yapılandırıyor. Rehber; bedenimize, çocuklarımıza ve evcil dostlarımıza zarar veren tüketim alışkanlıklarımızın yerine koyabileceğimiz sağlıklı bir yaşamın rotasını çiziyor.

İçtiğimiz sudan, yediğimiz yemeğe hatta elbiselerimizden kullandığımız araç gereçlere kadar yaşamımıza giren kimyasallar sağlığımızı ve yaşadığımız dünyayı tehlikeye atarken, rehber kendi yaşamlarımızda kullanabileceğimiz çözüm önerilerini barındırıyor.

‘Salgın, bu yöntemlere ihtiyacımızı tekrar gösterdi’

Koronavirüs salgınının bu yöntemlere ne kadar ihtiyacımız olduğunu bir kez daha hatırlattığını belirten Yeni İnsan Yayınevi, kitabın çevrimiçi olarak erişime açılmasına ilişkin yaptığı duyuruda şunları söyledi:

Ekolojik Yaşam Rehberi kitabımızı, ilk olarak 2011 yılında kimyasallardan uzak, sürdürülebilir yaşam sürmek isteyenlere bir kılavuz olsun diye basmıştık.

Yaşadığımız Korona salgını bu yöntemlere hepimizin ne kadar da ihtiyacı olduğunu bir kez daha görüyoruz.

Ekolojik Yaşam Rehberi’ni, Covid-19 sonrası daha yeşil, sürdürülebilir dünya dileği ile siz okuyucularımızın ücretsiz erişimine açıyoruz.

Kitaba çevrimiçi olarak bu adresten erişebilir, Yeni İnsan Yayınevi tarafından yayınlanan diğer ekoloji setlerine ulaşmak için ise burayı tıklayabilirsiniz.

Selen Özarslan Aktar hakkında

12 Haziran 1980’de İstanbul’da doğdu. Ayışığı Anaokulu’ndan sonra ilkokulu  Şişli Terraki Lisesi’nde ve ortaokulu Ayazağa Işık Lisesi’nde okudu. Lise eğitimini Paris’te Ecole Active Bilingue’de tamamladı.

Boston’da Pine Manor College’da çocuk psikolojisi eğitimini tamamlayan Aktar,  iş hayatına başlamak üzere Türkiye’ye geri döndü. Türkiye’de iş hayatına Prof. Dr. Yankı Yazgan ve Dr. Şule Yazgan ve ekipleriyle başladı. Ayışığı Anaokulu’nun bir kolu olan Ayışığı Atölyeleri’nde ev öğretmenliği koordinatörlüğü yaptı.

Ninni Çocuk Evi’nde aile danışmanlığı yapan Aktar, aileleri ve okulu her çocuğun özel ihtiyaçlarına göre yönlendirdi. Evlenerek Amerika Birleşik Devletleri’ne geri döndü ve 2009 yılına kadar burada yaşadı.  Çevre kirliliğinin ciddi bir problem olduğu bilinciyle; bu konuda kitaplar, seminerler ve özel programlar takip ederek önce kendi aile hayatını “yeşil”lendirdi.

Sonra da öğrendiklerini başka insanlarla paylaşmak ve gelecek nesillere daha hoş bir dünya bırakmak amacıyla işe bu kitabı yazmak ve Amerika’nın en güvenli ve önemli ekolojik firmalarından olan Shaklee’nin bir ferdi olmakla başladı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.