ManşetTürkiye

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı’ndan ilk açıklama: Benim için de sürpriz oldu

0

Cumhurbaşkanı Kararı ile Berat Albayrak‘tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Lütfi Elvan, atama kararıyla ilgili ilk değerlendirmesini yaptı.

Dünya’dan Canan Sakarya’nın haberine göre, Bakan Elvan karara ilişkin TBMM’de muhabirlerin sorularına “Benim için de sürpriz oldu” yanıtını verdi.

Devir teslim töreni olmayacak

Elvan açıklamasının devamında “Berat Bey ile görüştüm. Sayın bakanın sağlık problemi nedeniyle devir teslim töreni olmayacak” ifadelerini kullandı.  Yeni Hazine ve Maliye Bakanı, öğleden sonra TBMM Genel Kurul’da yemin ederek resmen göreve başlayacak.

Elvan’ın yerine Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı’na ise Cevdet Yılmaz‘ın atanması bekleniyor.

Ne olmuştu?

Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak 8 Kasım Pazar gecesi Instagram hesabından bir metin yayınlamış ve sağlık gerekçesi sebebiyle görevden ayrılacağını ve artık ailesiyle vakit geçirmek istediğini yazmıştı.

Albayrak’ın eş zamanlı olarak Twitter adresinin kapanması üzerine “sosyal medya hesapları hacklendi mi?” sorusu gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan 27 saat sonra yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden af talebi kabul edilmiştir” denilmişti.

Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile göreve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AKP Mersin Milletvekili Lütfi Elvan atanmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.