TürkiyeManşet

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan oldu

0

Berat Albayrak‘ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasının kabul edilmesinin ardından boşalan koltuğa TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AKP Mersin Milletvekili Lütfi Elvan atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararda “Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Berat Albayrak’tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Lütfi Elvan T.C. Anayasasının 104’üncü ve 106’ncı maddeleri gereğince atanmıştır” denildi.

Ne olmuştu?

Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak 8 Kasım Pazar gecesi Instagram hesabından bir metin yayınlamış ve sağlık gerekçesi sebebiyle görevden ayrılacağını ve artık ailesiyle vakit geçirmek istediğini yazmıştı.

Albayrak’ın eş zamanlı olarak Twitter adresinin kapanması üzerine “sosyal medya hesapları hacklendi mi?” sorusu gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan 27 saat sonra yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden af talebi kabul edilmiştir” denilmişti.

Lütfi Elvan kimdir?

AKP’den 23 ve 24’üncü dönemde Karaman, 25’inci dönemde Antalya ve 26’ncı dönemde Mersin Milletvekili seçildi.  23’üncü Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu.

24’üncü dönemde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu.

64’üncü Hükümet’te Başbakan Yardımcısı ve 65. Hükümet’te Kalkınma Bakanı olarak görev aldı.

27’inci Dönem AKP Mersin Milletvekili olan Elvan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Çeşitli kamu kurumlarında uzmanlık, daire başkanlığı ve müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu. Organisation for Economic Co-operation and Development Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcısı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi mezunu. İngiltere’de Leeds Üniversitesi’nde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında, ABD’de Delaware Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı.

1962’de Karaman‘ın Ermenek ilçesinde doğdu.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.