TürkiyeManşet

27 saat sonra: Hazine Bakanı’nın ‘görevden af talebi’ kabul edilmiştir

0
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, damadı Berat Albayrak‘ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasını gece yarısı kabul etti. İstifa, Albayrak’ın açıklamasından 27 saat sonra, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı‘ndan yapılan bir paylaşımla onaylandı. 

Açıklamada,  “Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden af talebi kabul edilmiştir” denildi.

Albayrak’ın istifası sonrası yerine kimin atanacağına ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. İletişim Başkanlığı’nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Ne olmuştu? 

Albayrak, pazar günü akşam saatlerinde İnstagram hesabından paylaştığı açıklamada, görevden ayrılma gerekçesi olarak, sağlık sorunları ve ailesine zaman ayırmak istemesini göstermişti.  İstifa metninde “at izinin it izine karıştığı çetin bir dönemden” geçildiğini belirten Albayrak, açıklamasını “Cenabı Allah sonumuzu hayreylesin” diyerek noktalamıştı.

Instagram’da paylaşılan istifa duyurusunun üzerinden geçen 27 saate yakın sürede resmi açıklama yapılmaması kabine revizyonu beklentisine de neden oldu. 

Bugün de Erdoğan başkanlığında düzenlenen AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası yapılan açıklamada da konuya ilişkin sorulara yanıt verilmedi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde göreve getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmeme Sayın Cumhurbaşkanı’nın takdirindedir, uygun gördüğü takdirde görüşünü kamuoyuyla paylaşacaktır. Bu MYK’nın konusu olan bir konu değil. Kabineyle ilgili bir konu” dedi. 

Gece saatlerinde ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasına ilişkin açıklama geldi.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.