Dünya

Venezuela’da seçim sonrası ortalık karıştı: 7 ölü

0

Venezuela’da eski devlet başkanı Chavez’in desteklediği Maduro’nun yüzde 51 oyla devlet başkanı seçilmesinin ardından başlayan gerginlik devam ediyor. Sonuçlara itiraz eden muhalefet ile hükümetin birbirlerini suçladığı şiddet olaylarında 7 kişi hayatını kaybetti, 61 da yaralı var.

Seçim Konseyi’nin Maduro’yu seçimin galibi ilan etmesinin ardından sokaklara dökülen binlerce öğrenci ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Güvenlik güçleri, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. Maduro yanlıları ile Capriles destekçileri arasında da arbede yaşandığı belirtildi.

Maduro, yarın başkent Caracas’ta yapılması planlanan protesto gösterilerine izin verilmeyeceğini bildirdi. Şiddet olaylarından ABD’yi sorumlu tuttan Maduro, ABD Caracas Büyükelçiliği’nin şiddet olaylarının arkasındaki neo-Nazi gruplarına maddi destek sağladığını iddia etti.

Muhalefet lideri Henrique Capriles ise twitter hesabından yaptığı açıklamada, devlet başkanı seçilen Nicolas Maduro ve hükümetinin şiddetten sorumlu olduğunu belirtti.

Seçimi, 234 bin 935 oy farkla kaybeden Capriles ise sonuçlarına itiraz etmiş ve oylar yeniden sayılana dek Maduro’nun devlet başkanlığının meşru olmayacağını söylemişti.

(Ntvmsnbc)

 

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.