Gündem

Uluslararası Hrant Dink Ödülü 15 Eylül'de Veriliyor

0

Uluslararası Hrant Dink Vakfı, 15 Eylül’de ikinci kez Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nü veriyor. Bu tarih, aynı zamanda Hrant Dink‘in doğum günü.

Ödül, her yıl, biri Türkiye’den biri Türkiye dışından olmak üzere ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren iki kişiye veriliyor.

Hrant Dink Vakfı, ödülle, bu yönde çaba gösterenlere, seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmak, onlara manen destek olmak, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmek istiyor.

Bu yıl ikinci kez verilecek olan ödül için uluslararası bir jüri oluşturuldu. Jüride Adalet Ağaoğlu, Judith Butler, Hasan Cemal, Daniel Cohn-Bendit, Rakel Dink, Alper Görmüş, Amira Hass, Irene Khan ve Boris Navasartian bulunuyor.

Ödül töreni, saat 20:00-22:00 arasında, İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda uluslararası katılımla gerçekleşecek.

Geçen yıl ilk kez verilen ödülü İsrailli gazeteci Amira Hass ile Türkiyeli gazeteci Alper Görmüş almıştı.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.