Spor

UEFA Kupası Chelsea’nin

0

Amsterdam’da Benfica ile Chelsea arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi kupa finalinde zafer Chelsea’nin oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nde kupa, Fenerbahçe ‘yi eleyerek finale kalan Benfica’yı 90+3’te attığı golle 2-1 yenen Chelsea’nin oldu.

Amsterdam Arena’daki mücadeleyi Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Björn Kuipers yönetti. Karşılaşmanın ilk golü 60. Dakikada Torres’ten geldi.

Savunmadan kaptığı topla kaleciyi de çalımlayarak topu filelere gönderen Torres Chelsea’yi 1-0 öne geçirdi. Bu gole 64. dakikada Cardozo cevap verdi.

Beraberlik halinde uzatmalara gidecek olan maça noktayı ise 90+3’te Ivanovic koydu. İvanovic’in kafa golüyle 2-1 öne geçen Chelsea, Benfica’nın son saniyelerdeki atağını da uzaklaştırmayı başararak maçı bu skorla tamamladı ve UEFA Avrupa Ligi’nde kupanın sahibi oldu.

AMSTERDAM’DA 600 POLİS GÖREV YAPTI

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da, Portekiz temsilcisi Benfica ile İngiltere ‘nin Chelsea ekibinin oynadığı UEFA Avrupa Ligi finaline futbolseverler büyük ilgi gösterdi.

Maçtan saatler önce Arena Stadı’na gelen İngiliz ve Portekizli taraftarlar, takımlarına destek verdi. 53 bin kapasiteli Arena Stadı’nın günler öncesinden tükenen biletlerin önemli bölümü finale kalan iki takım taraftarlarına ayrıldı. Satılan biletlerin 10’ar bini İngiliz ve Portekiz taraftarlara tahsis edilirken, kalanı diğer futbolseverlere satıldı. Taraftarlar son bir umutla bilet bulabilmek için stada akın ederken, karaborsaya düşen biletlerin normal fiyatın çok üstünde satıldığı belirtildi.

İngiliz ve Portekizli taraftarlar arasında bir gerginlik yaşanmaması için üst düzey önlemler alan Amsterdam emniyeti, bu kapsamda 600 polis görevlendirdi. Polis ekipleri, Schiphol Havaalanı, şehir merkezi ve stadın etrafında güvenlik önlemi alarak taşkınlık çıkmasını engellemeye çalıştı.
Son yapılan tadilattan sonra yeni yüzüyle ilk kez bu denli büyük bir karşılaşmaya ev sahipliği yapan Arena Stadı’nda, UEFA’dan gelenler ve gönüllüler dahil 300’den fazla kişinin görev aldığı bildirildi.

Dev finali büyük bir medya ordusu takip etti. 200 yayın kuruluşu, 300 gazeteci ve 120 foto muhabirinin akredite olduğu maçı, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini’nin yanı sıra çok sayıda tanınmış sima da izledi. Avrupa’nın iki güçlü ekibini karşı karşıya getiren maç 150 ülkede canlı yayımlandı.

CHELSEA’DA HAZARD VE TERYY FORMA GİYEMEDİ

Şampiyonlar Ligi’nden elendikten sonra tüm gücüyle UEFA Avrupa Ligi’ne yönelen İngiliz ekibinde, son oynadığı lig maçında sakatlanan Belçikalı Hazard ve Teryy, Benfica karşısında forma giyemedi.

Benfica’da ise Uruguaylı Maxi Pereira, cezası nedeniyle kadroya alınmadı.
Maçtan önce UFEA Avrupa Ligi Kupası’nı stadın ortasına kadar taşıyan Patrick Kluivert’e taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu. Kluivert’ın kupayı içeri götürmesinden sonra statta görsel bir sunum gerçekleştirildi. Onlarca genç, ellerinde taşıdıkları lale motifleriyle farklı sunumlar gerçekleştirdi.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.