Hayvan HaklarıManşet

Türkiye’de kafessiz yumurta üretimi artıyor

0
Kafessiz Türkiye

Kafessiz Türkiye‘nin 2023 Yumurta Takip Raporuna göre, 98 firmadan 59’u kafessiz üretim taahhüdünde bulundu. Metro Türkiye, 2025 yılı sonuna kadar raflarında yer verdiği tüm yumurtaların kafessiz sistemden olacağını taahhüt ederken, CarrefourSA 2030 yılından itibaren tüm yumurtaların yüzde 100 kafessiz olacağını açıkladı. Macrocenter da bu taahhüdü veren perakendeciler arasına katıldı.

Raporda kafessiz yumurta üretiminin hayvan refahı üzerindeki etkileri detaylı bir şekilde açıklanıyor. Kafessiz sistemlerin tavukların doğal davranışlarını sergileyebilmeleri ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için hareket özgürlüğü sağladığı ifade edilirken, bu değişikliklerin hem üretim kalitesini hem de tüketici memnuniyetini artırdığı vurgulanıyor.

Konda Araştırma ve Danışmanlık‘ın Ocak 2021’de yaptığı ankete göre, kamuoyu endüstriyel kafes sistemlerine karşı ve çoğunluk, bu sistemlerin yasaklanmasını destekliyor. Katılımcıların büyük bir kısmı, hayvanları kötü şartlarda yetiştiren firmaların ürünlerini satın almayacağını belirtiyor.

Kafessiz Türkiye’den Çiftlik Hayvanları Günü’nde çağrı: Eziyet gören hayvanlar için ayağa kalkın!
Bu görüntüler Türkiye’den: Doğduklarında ölüme gönderiliyorlar

Raporun sonuçları, Türkiye’de yumurta üretim sektöründe kafessiz üretime geçişin sadece hayvan refahı açısından değil, aynı zamanda çevresel sürdürülebilirlik ve etik üretim açısından da önem taşıdığını gösteriyor. Sektördeki dönüşüm, hayvan refahına olan toplumsal duyarlılığın artması ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına olan talebin yükselmesiyle ivme kazanıyor.

Hayvan refahı, ilk defa OECD yönergelerine dahil edildi!

 

You may also like

Comments

Comments are closed.