Yeşeriyorum

Türkiye’ye de lazım!

0

Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Başbakan Türkiye’ye de lazım. Başbakanımızın Ortadoğu gezisini ben de bütün dünya ile birlikte izliyorum. Ama ben hayretle ve şaşkınlıkla izliyorum.

Televizyonlarda gördüğüm o son derece mağrur, kendinden emin, bilgiç figürün bizim Başbakan olduğunu idrakte zorlanıyorum. Görünüşe göre Ortadoğu halkları Erdoğan’ı savaş kazanmış, destanlar yazmış bir kahraman gibi bağırlarına basıyorlar, Kılıçdaroğlu’ndan esirgediği alnını öpüyorlar.

 

Ortadoğu’da ve kuzey Afrika’da son bir yılda yüz binlerce kişinin talepleriyle yankılanan meydanlar şimdi boşalmış. Meydanları boş bulan Recep Tayyip Erdoğan fırsat bu fırsattır diyerek kendisini can kulağıyla dinleyen insanlara ders veriyor. Demokrasi dersleri, insan hakları dersleri ve hatta bizim laikçileri çatlatmak istercesine laiklik dersleri.

Biz de kafa karışıklığı içinde soruyoruz: bu dersleri veren bizim Recep Tayip Erdoğan mı?

Aynı şahıs 10 küsur senedir bu ülkenin başbakanı olmasa biz de içimizden keşke bizim de böyle bir Başbakanımız olsa diye geçirebilirdik.

 

***

 

Erdoğan, Filistinlilerin kendi topraklarında çektiği acıya ortak oluyor. Filistinlilerin maruz kaldığı şiddeti lanetliyor, İsrail devletine sorunların şiddetle çözülemeyeceğini söyleyip, mutlaka görüşme yolunun açık tutulmasını öneriyor.

Keşke bizim de böyle bir Başbakanımız olsa da Filistinlilere gösterdiği anlayışı Kürtlere de gösterse.

Erdoğan, Suriye yönetimine gözdağı vererek kendi halkına ateş açan müstebitlerin meşruiyetlerini yitireceklerini söylüyor.

Keşke bizim de böyle bir Başbakanımız olsa da Hopa’da, Kızılay’da, Sinop Gerze’de halka ateş açılmasını, gaz bombası atılmasını, göstericilerin aylarca tutuklu kalmasını engellese.

Erdoğan gittiği her yerde demokrasiyi övüyor, yere göğe sığdıramıyor.

Keşke bizim de böyle bir Başbakanımız olsa da demokratik, özgürlükçü bir anayasa yazılmasının yolunu açsa, yüzde on seçim barajını kaldırsa, siyasi partiler kanunu değiştirse.

Erdoğan Mısır’da laikliği öneriyor, ardından Tunus’ta açıklamak ihtiyacı duyarak, laikliği devletin dini inançlar karşısında eşit mesafede durması olarak tarif ediyor.

Keşke bizim de böyle bir Başbakanımız olsa da Diyanet İşleri Başkanlığını Sünni tahakkümünden kurtarsa, okullarda zorunlu din derslerini kaldırsa, Cem evlerine tıpkı camilere tanıdığı gibi ibadet yeri statüsü tanısa.

 

***

 

Erdoğan’a yurtdışı gezileri iyi geliyor. Uzmanlar uçak yolculuklarında yüksek irtifalarda uçaklara verilen oksijenin zihin açıcı olduğunu belirtiyorlar. Bu yüzden Erdoğan’ın uçakla sık sık yurtdışı yolculuklara çıkmasında fayda var.

 

Belki gittiği yurtdışı gezilerden birinde o ülkenin yöneticilerine HES’lerin çevre için ne kadar zararlı olduğunu söyleyip, tabiatın da bir hak öznesi olduğu konusunda heyecanlı nutuklar atabilir. Kim bilir, belki bir yerlerde nükleer enerjinin koca bir yalan olduğunu, geleceğin alternatif enerjilerde yattığını önerebilir. İklim değişikliğinin gezegenimizi tehdit ettiği konusunda uyarabilir.

Biz de kendisini hayranlıkla seyredip, vay be deriz, bu müthiş adam bir gün bize de gelse.

More in Yeşeriyorum

You may also like

Comments

Comments are closed.