Tunus’ta göçmen teknesi battı, 70 kişi hayatını kaybetti

Tunus’tan yola çıkan bir teknenin Akdeniz açıklarında battığı, en az 70 göçmenin boğularak yaşamını yitirdiği bildirildi. 16 göçmen kurtarıldı, aramalar sürüyor.

Tunus’ta devletin resmi haber ajansı, Akdeniz açıklarında en az 70 göçmenin boğularak yaşamını yitirdiği ve 16 göçmenin sağ olarak kurtarıldığını duyurdu.

BM Mülteci Ajansı ise Libya’dan hareket ve Tunus açıklarında alabora olan teknede en az 50 göçmenin hayatını kaybettiğini, 16 göçmenin ise sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

Tunus donanması kurtarma çalışmaları yürütüyor 

Facia Tunus’taki Sfax kentinden 40 mil uzakta yaşandı. Yerel kaynaklar Sahra Altı Afrika bölgesinden göçmenlerin bulunduğu bir teknenin battığını; şimdiye kadar 16 göçmenin kurtarıldığını ancak bölgede halen ulaşılamayan insanların olduğunu bildirdi. Ölü sayısının artmasından endişe duyuluyor.

Bölgedeki balıkçı teknelerinin de katıldığı arama ve kurtarma operasyonları Tunus donanması tarafından yürütülüyor.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR