Spor

Top 16’da takımlar birbirine düştü!

0

Euroleague‘de Top 16 kuraları çekildi, temsilcilerimiz Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes ve Galatasaray Medical Park‘ın rakipleri belli oldu. Galatasaray Medical Park ve Anadolu Efes aynı gruba düştü.

Kura çekimi sonrası gruplar şu takımlardan oluştu.

E Grubu: CSKA Moskova, Olympiakos, Anadolu Efes, Galatasaray Medical Park
F Grubu: Real Madrid, Montepaschi Siena, Unicaja Malaga, Gescrap Bilbao
G Grubu: Fenerbahçe Ülker, Panathinaikos, Unics Kazan, Emporio Armani Milano
H Grubu: Barcelona, Maccabi Tel Aviv, Bennet Cantu, Zalgris Kaunas

Top 16 maçları 18 Ocak-1 Mart arasında oynanacak. Gruplarında ilk ikiye giren takımlar çeyrek finale yükselecek. E ve F, G ve H gruplarında ilk ikiye giren takımlar çapraz eşleşme uslüyle karşı karşıya gelecek. Çeyrek finalde beş maç üzerinden oynanacak seriler, Final-Four‘a giden takımları belirleyecek.

2012 Euroleague Final-Four’u 11-13 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da olacak. Kuralar öncesi açıklama yapan Turgay Demirel, “Sezon şu ana kadar bizim için çok özel geçiyor.İlk defa üç Türk ekibi Euroleague’de mücadele ediyor ve üçü de Top 16’ya yükselmeyi başardı. Ve Final-Four’u İstanbul’da düzenlemenin heyecanı var. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası organizasyonu süresince hükümetle, belediyelerle çok önemli çalışmalar yaptık. Şimdi de Final-Four’u düzenleyerek ülke çapında basketbola ilginin artmasını bekliyoruz” dedi.

Rakimler şöyle:

Muhteşem bir sezon geçiren CSKA Moskova, grupları yenilgisiz geçmişti. İlk maçlarda Andrei Kirilenko’nun sırtında yükselen Rus ekibi, yıldız oyuncunun sakatlığını Milos Teodosic-Nenad Krstic ikilisinin formuyla rahat atlatmıştı. A Grubu’ndan buraya gelen Olympiakos ise evinde mağlubiyet yüzü görmemişti. Dusan Ivkovic’in yetenekli gençler ve kalburüstü Amerikalılarla harmanladığı Yunan ekibi, Vassilis Spanoulis’in müthiş performansıyla grubunu ikinci bitirmişti.

İlk tur gruplarını birinci bitiren Fenerbahçe Ülker ise son şampiyon Panathinaikos ile kıyasıya bir rekabete girişecek. Zeljko Obradovic’in önderliğinde her zaman iddialı olan Yunan ekibinin yanısıra Unics Kazan ve Emporio Armani Milano gibi iki güçlü ekip de G Grubu’na düştü. Gruplarda Galatasaray Medical Park’ı hem evinde hem de deplasmanda yenen Kazan, yüksek konsantrasyonu ve sağlam oyun disiplini ile öne çıkıyor. Danilo Gallinari’nin lokavtın bitişiyle birlikte NBA’e dönüşünün ardından ofansif anlamda sıkıntılar yaşayan Emporio Armani Milano ise takım oyunu sayesinde zorlu grubundan çıkmayı başarmıştı.

İstanbul’da düzenlenecek Final-Four’un logosu da belli oldu:

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.