İnsan HaklarıManşetMedya-İnternet

Ters kelepçeyle adliyeye getirilen gazetecilerin ifade işlemleri başladı

0

Ankara Adliyesi’ne getirilen Mezopotamya Ajansı (MA) ve JINNEWS muhabirlerinin ifade işlemleri başladı. İfadeler, dokuz savcı tarafından eş zamanlı alınıyor.

Gazeteciler baskınla, işkenceyle gözaltına alındı: Emniyet görüntüleri müzikle paylaştı
Türkiye’de gazetecilerin son üç günü 

MA’nın aktardığına göre; Ankara merkezli soruşturma kapsamında 25 Ekim’de gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever ve muhabirleri Deniz Nazlım, Berivan Altan, Selman Güzelyüz, Hakan Yalçın, Emrullah Acar, Ceylan Şahinli, JINNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer, MA Ankara bürosunda bir süre stajyer olarak çalışan Mehmet Günhan, dört gün sonra Ankara Adliyesi’ne getirildi.

Ankara Adliyesi’ne ters kelepçe takılarak getirilen gazetecilerin, tek sıra halinde dizilerek görüntülerinin alındığı bildirildi. Polisin gazetecileri ters kelepçeleyerek emniyetten çıkardığı ve tek sıra halinde 60-70 metre yürüterek görüntü aldığı öğrenildi.  

Adliye içerisinde kelepçeli bekletilen ve gözaltına alınırken işkenceye maruz bırakıldıkları için emniyette ifade vermeyi reddeden MA ve JINNEWS muhabirlerinin ifade işlemleri başladı.

Gazeteciler Deniz Nazlım, Emrullah Acar, Diren Yurtsever, Ceylan Şahinli ve Mehmet Günhan’ın savcılık ifadeleri tamamlandı. Gazetecilerin ifadelerinin alındığı adliye koridorunda bekleyen meslektaşları ve aileleri, polis tarafından dışarı çıkarıldı. Gazetecilerin aileleri ve meslektaşları, Ankara Adliyesi önünde bekleyişini sürdürüyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.