İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Tepki çeken ‘dezenformasyon’ yasasının Meclis’te görüşülmesi ertelendi

0

Basın meslek örgütlerinin, muhalefetin ve sivil toplumun karşı çıktığı Basın Kanunu‘nda değişiklikler getiren ‘dezenformasyon’ yasa teklifinin bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu‘nda görüşülmesi bekleniyordu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada teklifinin TBMM Genel Kurul görüşmelerinin ‘parti gruplarının daha fazla müzakere edebilmesi’ için bu hafta ertelendiğini duyurdu.

Teklifin görüşülmesinin partisinin girişimleri sonucu olduğunu belirten Özkoç, Meclis’te de bugün Ankara‘da toplanan gazeteci meslek örgütlerinin ortak basın açıklamasını okudu.

İlgili haber: Gazeteciler sokakta: Susturma, korkutma, hapsetme yasasına hayır!
İlgili haber: Gazeteciler ‘sansür yasası’na karşı sokaklara çıkıyor

Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi‘, geçtiğimiz hafta Adalet Komisyonu’nda muhalefetin itirazlarına rağmen kabul edilmişti.

Teklif, Basın Kanunu‘nda pek çok değişiklik yaparak ‘yanlış bilgi yayma’ suçuna üç yıl hapis cezası öngörmenin yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı‘na bağlı İletişim Başkanlığı ve Basın İlan Kurumu‘nun yetkilerini genişletiyor ve internet medyasını da bu kanuna tabi tutuyor.

İlgili haber: Yedi basın meslek örgütünden açıklama: Sansür yasasına hayır
İlgili haber: ‘Yeni dezenformasyon yasası’yla enflasyon yüzde 100 demek suç olabilir’

 

You may also like

Comments

Comments are closed.