İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Gazeteciler ‘sansür yasası’na karşı sokaklara çıkıyor

0

AKP-MHP’nin ‘dezenformasyonla mücadele’ gerekçesiyle Meclis’e gönderdiği ve TBMM Adalet Komisyonu‘nda kabul edilen kanun teklifinin, bu hafta Genel Kurul’a getirilmesi bekleniyor.

Teklifin Meclis Genel Kurulu’nda da değişmeden kabul edilmesi halinde haber alma hakkı, ifade özgürlüğü ve iletişim alanında önemli değişiklikler olacak. Teklif, internet habercileri ve sosyal medyada paylaşım yapan kişilere hapis cezası ve sitelere ağır yaptırımlar getiriyor.

İlgili haber: Dezenformasyon Yasası Adalet Komisyonu’nda kabul edildi
İlgili haber: ‘Yeni dezenformasyon yasası’yla enflasyon yüzde 100 demek suç olabilir’
İlgili haber: 23 uluslararası örgütten Türkiye’ye çağrı: Dezenformasyon Yasası’nı geri çekin

‘Sansür yasası’ olarak nitelendirilen tasarıya karşı  gazeteci örgütleri eylem kararı aldı.

Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Disk-Basın İş Sendikası, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Kesk-Haber Sen Sendikası, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği 21 Haziran’da İstanbul’da, 22 Haziran’da da Ankara’da bir araya gelecek.

Sadece basın mensuplarını değil haber alma hakkını savunmak isteyen herkesi eyleme çağıran gazeteciler “Basın tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu yasanın geri çekilmesini istiyoruz” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.