Köşe Yazıları

Televizyonda Modern Muzip Yalanlar

0

Çok televizyon izlemem ama takıldım mı da takılırım. Geçen sene de  tam bu zamanlarda bir televizyon dizisine takılmış sizlere yazmıştım. Üsküdar’a Giderken’i anlatırken korkum dizinin yaz dönemi sonunda reytinglere kurban gidip yayından kaldırılmasıydı. Maalesef Üsküdara Giderken yayından kaldırıldı.

Beni benzer bir biçimde güldüren, hatta gülmekten kırdıran koltuklardan düşüren bir  yapım için bir yıl beklemem gerekti.

İşler Güçler’den söz ediyorum. Çalgı Çengi’den bildiğimiz Ahmet Kural ve Murat Cemcir’e, Leyla ile Mecnun ve Üsküdara Giderken’den bildiğimiz Sadi Celil Cengiz katılmış. İyi de olmuş…

Sayesinde gülmekten 90 dakikanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Ya da evcek anlamıyoruz.

Perşembeleri randevu vermez oldum, doğrudan eve gelir oldum. Oldum da oldum…

İşler Güçler, üç yetenekli oyuncunun yaşadığı maceraları anlatıyor. Yarı gerçek yarı kurmaca.. Ama hangisi gerçek hangisi kurmaca anlamıyorsunuz.

Yarı gerçek yarı kurmaca derken de şaka yapmıyorum:

Dizinin üç yıldızı, Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz, dizide kendilerini oynuyorlar. Hem isimlerini vermişler hem de kendi geçmişlerinden parçalar…

Örneğin, dizide geçtiği gibi Sadi Celil Cengiz, gümrük memuruyken, Üsküdara Giderken dizisi için memuriyeti bırakmış. Bıraktığı hafta da dizi yayından kaldırılmış, tabiri caizse dımdızlak açıkta kalmış arkadaş. İşler Güçler’de bunu tiye alıyor.

 

Senarist Selçuk Aydemir için ne dersek azdır. Ben kendisini Çalgı Çengi ile tanıdım, halen arada izliyorum Çalgı Çengi’yi… Youtube’da kendi hesabımdaki en popüler videolarım arasında düğündeki şantörlük sahnesi var.

Yine farklı yapmış. Bel altı çalışmadan da insanları aşağılamadan da güldürülebileceğini gösteriyor bize…

Yapımcılar ile, senaristler ile, kendisi ile, oyuncular ile dalga geçmiş.

Çok emek var bu dizide. Her dakikası üzerinde uzun uzun çalışılmış.  Üç başrol etrafında dönen dizinin diğer hiçbir karakteri eğrelti durmuyor, hepsi tabiri caizse şahsına munasır karakterler, doğal ve komik, eğlenceli… sesçi Onur, Komşu Salih Abi ve daha niceleri…

Senarist ve oyuncular nasıl farklı ve kaliteli işler yapılabileceğinin bize güzelce gösteriyorlar.

Geçen sene aynı ekip yine gösterdi de biz anlamadık. Yayından kalktı Üsküdara Giderken… yayından kalkarken bile güldürdü bizi.

İşler Güçler  de kalitesi yüksek, gülmek için bahane aramayacağınız, gülmemek için kendinizi zor tutacağınız bir iş.

Yazımı şimdi okudum. Olmamış dedim. Nasıl anlatırım daha iyi diziyi dedim.

Sonra, zor anlatamam dedim. Klişe ama anlatamam. Belki benim beceriksizliğim ama izlemeniz lazım.

İşler ve Güçler her Perşembe 22.00’de Star’da kaçırmayın derim.

İzleyin de yayından kalkmasın.  Sadece Rambo izlemeyin. Rambo ney lan?

Biraz da İşler Güçler’in muzip yalanlarına gülün.

https://twitter.com/yesildevo

You may also like

Comments

Comments are closed.