Taksim Dayanışması: 31 Mayıs’ta Taksim’deyiz

Taksim Dayanışması, bugün yaptığı basın açıklamasında Gezi Parkı eylemlerinin birinci yıldönümü olan 31 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na çağrı yaptı.

taksim dayanışması

Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde yapılan basın toplantısına mimar Mücella Yapıcı, avukat Can Atalay, Şehir Plancılar Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar ve İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu katıldı.
70’i aşkın örgütten oluşan Taksim Dayanışması’nın ortak basın açıklamasında, “taleplerimizden vazgeçmediğimizi göstermek için 31 Mayıs’ta meydandayız” dendi.
Mücella Yapıcı, dayanışma olarak ilk günden bugüne kadar Yayalaştırma Projesi ve Topçu Kışlası’nın yapılmasını engellemek için hukuki ve toplumsal tüm yolları kullandıklarını hatırlattı.

Mücella Yapıcı, Dayanışma’nın taleplerini tekrar vurguladı :

“Gezi Parkı’nın park olarak kalmasını kazandık, bu ciddi bir kazanımdır. Ancak hala son derece kapalı bir kamusal alan. Ali İsmail’in annesi bile parka sokulmak istenmedi. Park ve meydanların tamamen halka açılmalı. Gençlerin ölmesinde sorumlu olanlar cezalandırılmalı. Bu şiddete neden olan Başbakan başta herkes yargılanmalı. Biber gazı yasaklanmalı. Gezi döneminde tutuklananlar hiçbir şekilde yargılanmamalı. Bütün kamusal alanlarda toplantı ve gösteri yasaklamaları, fiili engellemelere son verilmeli.”

1,5 ayda 6 kişi öldü

Ali Çerkezoğlu, sadece 1,5 ayda altı kişinin öldüğünü, 11 kişinin gözünü kaybettiğini, 60 kişinin kafa travması ve yüzlerce kişinin çeşitli şekillerde yaralandığını bu sayının gün geçtikçe arttığını hatırlattı.
Avukat Can Atalay, polis şiddetiyle ilgili sorumluların yargılanması gerektiğini belirterek hukuki başvurularına rağmen Gezi sürecinde ne kadar insanın yaralandığı ne kadar insanın suç duyurusunda bulunduğuna dair tam ve eksiksiz bilgiye ulaşmanın devletin engellemesi nedeniyle mümkün olmadığını belirtti.

(Bianet/ Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR