Sivil Toplum

“Susuz Dünya” belgeseli gösterimi Yeditepe Üniversitesi’nde

0

Yann Arthus Bertrand’ın son belgeseli “A Thirsty World” (Susuz Dünya) bugün 15:00’de Yeditepe Üniversitesi’nde ücretsiz olarak gösteriliyor.

Fotoğraf sanatçısı, gazeteci ve çevre hakları savunucusu Yann Arthus Bertrand’ın çevre tahribatını gözler önüne seren fotoğraf çalışmaları ve filmleri ile tanınıyor. Yeditepe’de gösterimi yapılacak “Susuz Dünya” belgeselinde de su kaynaklarının giderek azalması mercek altına alınıyor.

Dünya nüfusunun hızla artması, habitatı olumsuz şekilde etkileyecek şekilde bu artan nüfusun doğal alanlara yerleşmesi sonucunda su kaynakları günümüzde çok değerli bir konuma ulaşmış durumda. Bertrand da belgeselinde 20 farklı ülkeyi ziyaret edip el değmemiş, doğal güzelliğini henüz kaybetmemiş su kaynaklarını filme almış “Susuz Dünya” belgeselinde.

90 dakikalık belgeselde Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtasından konunun uzmanları ile yapılmış röportajlar da yer alıyor.

Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsündeki gösterimin ardından Sabancı Üniversitesi’nden Dr. Sezai Ozan Zeybek ile “Akıntıya Karşı” belgeseli ile HES yıkımını gündeme getiren Özlem Işıl, “Susuz Dünya” belgeselinin ışığında su hakkında bir sohbet başlatacaklar.

Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsüne ulaşım için hemen hemen her merkezden kalkan servislerini ya da Kadıköy’den hareket eden 19 ve 19F numaralı İETT otobüsleri ile Küçükbakkalköy minibüslerini kullanabilirsiniz.

Servisler için irtibat numaraları (0216) 578 01 34 – (0216) 578 01 35 – (0216) 578 01 36 – (0216) 578 01 13

(Yeşil Gazete)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.