Prof. Dr. Fuat Keyman vefat etti

Uluslararası İlişkiler ve siyaset bilimi alanında önde gelen isimlerden, Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Keyman, yaşamını yitirdi.

Siyaset bilimci, yazar Prof. Dr. Fuat Keyman, 65 yaşında hayatını kaybetti.

Bilim Akademisi üyesi, Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve uluslararası ilişkiler profesörü olan Keyman aynı zamanda İstanbul Politikalar Merkezi‘nin de yöneticisiydi.

Uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden olan Keyman, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Fuat Keyman, demokratikleşme, küreselleşme, uluslararası ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, Türk dış politikası ve sivil toplum gelişimi konularındaki uzmanlığıyla biliniyordu. Akil İnsanlar Heyeti üyesi olarak ‘Çözüm Sürecinde’ de görev almıştı.

Fuat Keyman kimdir?

Prof. Dr. Fuat Keyman, yüksek lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi‘nde tamamladı. 1991 yılında Carleton Üniversitesi’nden uluslararası ilişkiler ve karşılaştırmalı politika alanında doktorasını aldı.

Akademik kariyerine 1994 yılında Bilkent Üniversitesi‘nde başlayan Keyman, 2002 yılına kadar burada siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünde ders verdi. Ardından 2002-2010 yılları arasında Koç Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler bölümünde görev yaptı.

Fuat Keyman, son olarak Sabancı Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı görevini yürütüyordu ve uluslararası ilişkiler alanında dersler veriyordu.

Türkiye akademisinin saygın isimlerinden biri olan Keyman, küreselleşme, demokrasi, modernleşme ve Türkiye’nin dış politikası üzerine yaptığı analizlerle ulusal ve uluslararası platformlarda tanınan bir akademisyendi. Akademik başarılarıyla pek çok ödül kazandı. Çeşitli düşünce kuruluşlarında aktif rol oynayarak toplumsal ve siyasal meseleler üzerine fikirlerini paylaştı.

Yaşamı boyunca pek çok öğrenci yetiştirirken, uluslararası düzeyde birçok konferansta yer aldı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karacasöğüt’te 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’na marina için ÇED gerekli değilmiş

Marmaris'te 1. Derece Arkeolojik Sit alanına yat iskelesi ve turizm tesisi projesine valiliğin verdiği 'ÇED gerekli değil' kararı İdare Mahkemesi'nce de uygun bulundu.

[COP29] Petrol zengini Suudi Arabistan müzakereleri sabote ediyor

Suudi Arabistan delegeleri, Bakü'deki iklim zirvesinde fosil yakıtlardan uzaklaşma, adaptasyon, iklim taahhütleri gibi kritik konulardaki müzakereleri her fırsatta engelliyor.

[COP29] Fosil yakıt sübvansiyonlarını kaldırma koalisyonuna üç ülke daha katıldı

Birleşik Krallık, Yeni Zelanda ve Kolombiya'nın katılmasıyla 'Sübvansiyonlar Dahil Fosil Yakıt Teşviklerinin Aşamalı Olarak Kaldırılması Uluslararası Koalisyonu'na üye ülke sayısı 16'ya yükseldi.

Yerel örgütler ‘nefes alan Türkiye’ için kömürden adil çıkış istiyor

16 yerel iklim ve çevre örgütü, COP29'a kalabalık bir heyetle katılan Türkiye'den kömürden adil bir çıkış takvimini açıklamasını talep etti.

‘Süper zenginlere vergi’ G20 Zirvesi’nin sonuç bildirisine girdi

Rio'da yapılan G20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde dünyayı en çok kirleten süper zenginlere ek vergi, iklim finansmanının artırılması yer aldı; 1.5C hedefi teyit edildi

EN ÇOK OKUNANLAR