İklim KriziManşet

Şiddetli yağışlar Elazığ ve Malatya’da sel ve heyelana yol açtı

0

Son günlerde özellikle depremden etkilenen Şanlıurfa ve Adıyaman illerinde etkisini göstererek 18 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan şiddetli yağışlar, Malatya ve Elazığ‘da da sele neden oldu.

Elazığ’da etkili olan şiddetli sağanak yağış derelerde taşkına yol açtı. Kentin Baskil ilçesinde Kömürhan, Deliktaş ve Situşağı derelerinin taşmasıyla tarım alanları sular altında kaldı.

Baskil ilçesinde etkili olan sağanak sonrası Düğüntepe ve Meydancık köy yollarında çökme meydana geldi. Yollar ulaşıma kapanırken, ihbar üzerine bölgeye İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Ekipler yolların tekrar ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

‣ Deprem bölgesindeki selde can kaybı 18’e yükseldi
‣ Depremden sonra sel: Urfa’da çadırlar su doldu, vatandaşlar botlarla kurtarılmaya çalışıldı

Malatya’da yağış, heyelana neden oldu

Malatya genelinde bir haftadır etkisini sürdüren sağanak birçok noktada sele dönüşürken, Akçadağ, Kuluncak, Yeşilyurt, Battalgazi ilçelerinde çok sayıda dere taştı, tarım arazileri su altında kaldı.

Uzun süreli şiddetli sağanaklar nedeniyle Darende ilçesinde meydana gelen heyelan, Hacılar Şeyhli mahallesinin yolunu kapatarak ulaşımı engelledi.

‣ İklim krizi: 2022’de Türkiye’de aşırı hava olayları rekor kırdı

Malatya’nın başka bölgelerinde de kaya düşmesi neticesinde heyelan meydana geldiği bildirildi. Emniyet ekipleri, heyelan bölgesinde tedbir alarak vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından yapılan incelemede, daha önce de heyelan oluşan yolun güzergahının değiştirilmesine karar verildi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda, heyelanlar nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Akçadağ ilçesine bağlı Aktepe Mahallesinde bulunan Lökomar mevkiinde bir gölün de şiddetli yağışlar nedeniyle taştığı açıklandı. Taşan göldeki yüzlerce balık karaya vurdu.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.