Kent savunucuları alarmda: JW Marriott otelinin inşaatı için nöbet başlıyor

Kent ve doğa savunucuları, 'Sarıyer'in tabutu' JP Marriott otel inşaatını protesto etmek için her salı 19.00'da Hacıosman'da otel inşaatının önünde buluşacak.

İstanbul‘un Sarıyer ilçesinde 35 yıldır kaba inşaat halinde bırakılan oteli protesto eden aktivistler her hafta salı günü 19.00’da otel inşaatı önünde nöbet tutacak.

Hacıosman‘da bulunan JW Marriott otelinin inşaatı protestolara ve otel ruhsatının iptaline rağmen hız kesmeden devam ediyor. Yıllarca kaba inşaat halinde bırakılan ve aşınmış durumda olan otel hakkında endişelenen aktivistler inşaatın durdurulmasını talep diyor.

Danıştayın otel ruhsatını iptal ettiği otelin yasa dışı olarak ilerlediğini söyleyen aktivistler, “Gecekondu yapı kayıt belgesi ile gökdelen yapılan ruhsatsız otel inşaatının tamamlanmasına kısa bir süre kalmış durumda ve eğer ki inşaat tamamlanırsa geri dönüşü daha zor olacaktır” diyerek otel inşaatının yol açacağı olumsuzluklara dikkat çekiyor.

‘Mahalleye geri dönüşü olmayan zararlar verecek’

Kent ve doğa savunucularının otel inşaatına dair endişelerini şu şekilde:

Yıllardır yağmur suyu ve rüzgar nedeniyle korozyona uğrayan çürük binanın olası bir depremde binanın içindekilere ve etrafındakilere mezar olacak.

Binanın yıkılması durumunda enkaz nedeniyle bölgeye iletilen yardımlar ve ulaşım yolları engellenecek.

Bölgeye açılacak olan rezidans tipi bina, çevre ormanların ve mahallenin rezidans ve gökdelenlerle kaplanmasını ve Maslak gibi bir hal almasının önünü açacak. Bu da mahallenin mevcut yapısının bozulması anlamına geliyor.

Son olarak Hacıosman’da trafiğin artmasına neden olacak ve mahallelere ulaşımı engelleyecek.

Kent ve doğa savunucuları: JW Marriott oteli Sarıyer’in tabutu olacak

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

[COP29] Türkiye’nin iklim politikaları performansı bu yıl da ‘düşük’

Bu yılki İklim Değişikliği Performans Endeksi'nde 53'üncü sırada yer alan Türkiye’de yenilenebilir enerji kapasitesi artarken, bunun fosil yakıtları ikame etmediği vurgulanıyor.

[COP29] 25 ülke ve AB’den ‘Yeni kömüre hayır’ eylem çağrısı

Avustralya'nın 'eylem çağrısı'na ilk yanıt veren ülke olmasının ardından OECD ülkeleri içerisinde yeni kömür santrali inşa eden sadece Türkiye ve Japonya kaldı.

Alaplı’daki doğal gölün bitmeyen çilesi: Şimdi de hafriyat ve moloz yığılıyor

Eski taş ocaklarının çukurunda kendiliğinden oluşan ve içinde yaşayan balıklarıyla canlı bir göl haline gelen Alaplı Gölü'nü yok etme girişimlerine bir yenisi eklendi.

Karacasöğüt’te 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’na marina için ÇED gerekli değilmiş

Marmaris'te 1. Derece Arkeolojik Sit alanına yat iskelesi ve turizm tesisi projesine valiliğin verdiği 'ÇED gerekli değil' kararı İdare Mahkemesi'nce de uygun bulundu.

[COP29] Petrol zengini Suudi Arabistan müzakereleri sabote ediyor

Suudi Arabistan delegeleri, Bakü'deki iklim zirvesinde fosil yakıtlardan uzaklaşma, adaptasyon, iklim taahhütleri gibi kritik konulardaki müzakereleri her fırsatta engelliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR