İklim KriziManşetTürkiye

Deprem bölgesindeki selde can kaybı 18’e yükseldi

0

Depremin ardından selin vurduğu Urfa‘da yoğun bakımda tedavi gören bir kişi vefat etti. Böylece Urfa’da can kaybı sayısı 16’ya yükseldi.

İki ildeki toplam can kaybı sayısı ise 18 oldu.

Üç kayıp aranıyor

Kentte sel sularına kapılan bir kişi ise aranıyor. İki kişinin öldüğü Adıyaman‘ın Tut ilçesinde de sulara kapılarak kaybolan iki aylık hamile Fatma Tekdal ile 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra Tekdal’ı arama çalışmaları ise devam ediyor.

Soylu’dan su açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Urfa’da arıtılmış suyun yarın sabah saat 05.00 itibarıyla sisteme verilmeye başlanacağını açıkladı. “Urfa’da şebekeye ilk gelen su, biz söyleyene kadar sadece kullanma suyu olarak değerlendirilsin” diyen Bakan, “Biz, içme suyu takviyelerini yapacağız” dedi.

Sel nedeniyle taşan Karakoyun Deresi civarında incelemelerde bulunan Soylu, gazetecilere, bir yılda yağacak yağmurun 1-1.5 günde yağdığını söyledi.

Selin tahrip ettiği alanın dere yatağı olduğunu ve sel sularının büyük bir alanı etkilediğini belirten Bakan Soylu, balçıkları yakın bir zamanda temizleyeceklerini ve hasarları hızla tespit edip tazmin edeceklerini kaydetti.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.