Ekoloji

Şevval Sam ve Trakyalı kadınlar Ergene için buluşuyor

0

Daha önce Trakya’da Ergene nehrinin korkutucu seviyelere varan kirliliğini ve nehir havzasının sanayi bölgesine dönüştürülmesini protesto edip bu konuda paneller düzenlemiş olan Ergene İnsiyatifi‘nden kadınlar, 26 Mart Cumartesi günü sanatçı Şevval Sam’ın da katılacağı bir etkinlikte köprü başında nehirdeki acil soruna dikkat çekmek için bir araya geliyor. Edirne Uzunköprü’de köprü başında bir araya gelecek insiyatif kadınları, temiz toprak hakkımızı güvence altına almak için herkesi katılmaya davet ediyor.

Etkinliğe katılmak isteyenler için İstanbul’dan da 26 Mart saat 13:00’da Taksim AKM önündenotobüsler kalkacak, kadın eylemi ve konserin ardından gece 22:30’da tekrar İstanbul’a hareket edilecek.

Çağrı metninde “Toprağımıza, suyumuza, kültürümüze,  sağlığımıza, geleceğimize sahip çıkıyoruz!     Yaşamlarımıza sahip çıkıyoruz. Köylerde, tarlalarda, sokaklarda, Ergene Nehrini ve ovasını kirletenlere isyan ediyoruz!..Doğayı sömürenler kadınlarımızı da sömürenlerdir. Çünkü Trakya kadınları doğayla bir bütündür” denilerek kadınların aktif olarak Ergene Nehri’nin öldürülmesine mani olacakları ifade ediliyor.

(Yeşil Gazete)

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.