İfade ÖzgürlüğüKültür-SanatManşet

Niyazi Koyuncu ve Apolas Lermi’nin konserlerine de engel

0

AKP‘li belediyeler ve valiliklerce konser ve etkinliklerin yasaklanması furyası sürüyor. Eskişehir’deki çok sayıda müzisyenin konser vereceği Anadolu Fest‘e yasak getirilmesinin ardından, Derince Belediyesi, Aynur Doğan‘ın, Muş Valiliği de Metin-Kemal Kahraman’ın konserlerini “uygun bulmamıştı”.

İlgili haber: https://yesilgazete.org/eskisehirde-15-gun-tum-etkinlikler-yasak-gerekce-genel-asayisin-korunmasi/
İlgili haber: https://yesilgazete.org/eskisehirdeki-festival-yasagina-muhafazakar-erkek-destegi-kizli-erkekli-kaliyorlar/
İlgili haber: https://yesilgazete.org/kurtce-muzik-konserini-gerekli-izinler-alinmadi-diye-iptal-eden-belediye-pankarti-kendi-asmis/

Müzisyen Niyazi Koyuncu da İstanbul Pendik‘te vermeye hazırlandığı konserinin AKP’li belediye tarafından engellendiğini duyurdu.

Yasak gerekçesi: Bizim görüşlerimizi paylaşmıyorsun

Niyazi Koyuncu engellemeyle ilgili açıklamasında şu noktalara dikkat çekti:

  • “Pendik Halk Eğitim Merkezi’nin 25 Mayıs’ta Sahil Meydanı’nda düzenleyeceği etkinlikte sahne almam Pendik Belediye Başkanlığı tarafından engellenmiştir.
  • Belediye, iptal gerekçesi olarak kurumlarının “değer yargılarını ve görüşlerini” paylaşmayan bir müzisyenin, Pendik meydanlarında konser yapmasına müsaade edilemeyeceğini sunmuştur.
  • Tüm yasaklara ve ötekileştirme çabalarına rağmen şarkılarımızı hep birlikte ve daha gür söylemeye devam edeceğiz.”

Lermi’ye de yasak

Niyazi Koyuncu’nun ardından, Karadenizli müzisyen Apolas Lermi de Denizli konserinin Pamukkale Belediyesi, Bostancı konserinin ise organizasyon tarafından iptal edildiğini duyurdu.

Lermi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Malum kişinin beni hedef gösteren açıklamaları ve paylaşımları sonucu 29 Mayıs Denizli konserimiz Pamukkale Belediyesi tarafından, 11 Haziran Bostancı konserimiz organizasyon tarafından iptal edilmiştir. Son günlerde hakkımda çıkan yalan haberlerle ilgili bir açıklama yapacağım” dedi.

Apolas Lermi, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile birlikte hükümete yakın medya tarafından İBB konseri nedeniyle hedef göstermişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.