Uncategorized

Şehir Hatları’ndan açıklama: Vapurlarda evcil hayvan taşıma kuralları güncellendi

0
Şehir hatları vapuruna binmek isteyen bir yurttaş, köpeği kafes içinde olmadığı gerekçesiyle vapura alınmayınca oturma eylemi yapmıştı.

İstanbul’da vapurlara köpeklerin kafessiz ve ağızlık olmadan bindirilmesinin yasaklanmasına hayvan hakları savunucularının tepkileri üzerine Şehir Hatları, uygulamasını güncelledi.

Şehir hatları vapuruna binmek isteyen bir yurttaş, köpeği kafes içinde olmadığı gerekçesiyle vapura alınmayınca oturma eylemi yapmıştı.

İstanbul’da vapur seferlerini düzenleyen Şehir Hatları, hayvan hakları savunucularının mücadelesi sonucunda evcil hayvanların taşınma kurallarını güncelledi.

Şehir Hatları’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Değerli yolcularımız,

Sizlerden gelen talep üzerine 25.07.2017 tarihinden itibaren geçerli olacak evcil hayvan taşıma kurallarımız şu şekilde güncellenmiştir;

1- Evcil hayvanlar kafeslerinde olmak koşulu ile yolcu salonlarının dışında ve gemi görevlilerinin gösterdiği emniyetli yerlerde taşınabilecektir; gemi tipi ve alanların uygunluğuna göre taşımada sınırlama getirilebilir.

2- Kafesi olmayan evcil hayvanlar ağızlık takmak koşulu ile gemilerde yolcu salonlarının dışında ve gemi görevlilerinin gösterdiği emniyetli yerlerde sefere kabul edilecektir.

3- Kafeslerinde olmak koşuluyla sadece küçük evcil hayvanlar (kuş, kedi, tavşan, vb.) ile yolcu beraberinde seyahat eden rehber köpekler (tıbbi destek veren/görme ve duyma engelli yolcuya refakat eden/duygusal destek veren rehber köpekler) belirlenen yolcu salonlarının içerisine kabul edilirler.

Duygusal destek amacıyla yetiştirilmiş, manevi destek ve psikiyatrik hizmet veren köpeklerin yolcu salonlarının içerisine kabul edilmesi için yolcu adına düzenlenmiş geçerli bir sağlık raporunun (akıl sağlığı uzmanından alınmış) mutlaka yolcu beraberinde bulunması gerekmektedir.

Rehber köpekler temiz, özel tasması takılı olarak sahibinin ayaklarının dibinde oturtulmalıdırlar.

4- Evcil hayvanın sağlıklı, zararsız, temiz ve kokusuz olması gerekmektedir. Hayvanın durumu şüpheli görülürse, (huzursuz, saldırgan, hastalıklı vb.) ŞEHİR HATLARI A.Ş. görevlileri tarafından gemiye kabul edilmeyebilir.

5- ŞEHİR HATLARI A.Ş., taşınan hayvanın seyir esnasında veya sonrasında sağlık durumunun kötüleşmesi, ölmesi, kaybolması veya yaralanması halinde hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Bu sebeple ortaya çıkabilecek masraf ve sair zararlardan Şehir Hatları A.Ş. hiçbir şekilde sorumlu değildir. Gerekli önlemlerin alınması evcil hayvan sahibine aittir.

6- Şehir Hatları A.Ş’nin sorumluluk sahası olan iskele ve gemilerde evcil hayvanların verebileceği her türlü zarardan (üçüncü kişilere verilecek zaralar da dahil) evcil hayvan sahibi sorumludur.”

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.