ManşetTürkiye

Türkiye, şiddetli fırtınaya teslim oldu: İstanbul’da iki kişi hayatını kaybetti

0

Meteoroloji’nin uyarıları sonrası bugün İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir olmak üzere pek çok ilde şiddetli fırtına etkili oldu.

Rüzgarın etkili olmaya devam etmesinin beklendiği İstanbul’da, Esenyurt ilçesinde bir binanın çatısı yoldan geçenlerin üzerine uçtu. Çatının altında kalan iki kişi hayatını kaybetti.

Bazı seferler iptal edildi

Sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan lodos nedeniyle İstanbul Kumkapı Sahil‘de dalgalar metrelerce yükseğe ulaşırken, İBB Şehir Hatları‘na ait bazı seferler iptal oldu. Beşiktaş – Adalar ve Bostancı – Karaköy – Kabataş seferleri yapılamadı.

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobüsleri‘nin (İDO) bazı seferleri, elverişsiz hava şartları nedeniyle iptal edildi. İzmir’de de etkili olan fırtına nedeniyle vapur seferleri geçici süreyle durduruldu.

Çanakkale Boğazı‘nda sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran lodos nedeniyle de Çanakkale- Kilitbahir hattındaki feribot seferleri saat 12.00 itibariyle geçici olarak durduruldu. Tekirdağ da fırtına ve yağıştan olumsuz etkilendi. İlde Karabiga, Avşa ve Marmara Adası feribot seferleri iptal edildi.

Marmara Denizi’ndeki adalara yapılacak feribot seferlerine fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından başlanacağı belirtildi. Uluslararası taşımacılık yapan 10 tanker ve şilep de Tekirdağ açıklarında demirledi.

İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı‘na iniş için alçalan uçaklar şiddetli lodos nedeniyle pisti pas geçmek durumunda kaldı.

Avcılar Firuzköy’de bir iş yerinin bahçesinde bulunan güvenlik kulübesi, içinde görevli varken uçtu.

Arnavutköy’de bir binanın çatısı lodosun etkisiyle uçarken, Avcılar’da Ambarlı Limanı‘nda şiddetli lodos nedeniyle sürüklenen yük gemisi iskeleye çarptı.

Çatalca Serbest Bölge‘de kapı girişindeki saat kulesi lodosun etkisiyle devrildi ve saat kulesi parçalandı.

Simit arabası devrildi

Bursa’da da etkili olan rüzgar nedeniyle kentin birçok noktasında ağaçlar devrildi, çatılar uçtu. Osmangazi ilçesinde bir inşaatın çatısı uçarak, durakta yolcu alan tramvayın üzerindeki enerji nakil tellerine takıldı.

İnegöl’de etkili olan fırtınada devrilen simit arabasının altında kalması sonucu simitçi Mahmud Beradei ağır yaralandı. Simitçi, hastaneye kaldırıldı.

Mustafakemalpaşa ilçesindeki Şehit Hikmet Aktaş Ortaokulu isimli bir ortaokulun çatısı uçtu.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde Körfez Su Ürünleri Kooperatifi’nde bağlı bulunan üçü ticari, dördü özel, toplam yedi tekne kuvvetli rüzgarla birlikte su alıp battı. Teknelerden üçü, sahile çağırılan kurtarıcı ile denizden çıkarıldı. Diğer tekneleri kurtarma çalışmaları sürüyor.

İzmir’de dün akşam saatlerinde başlayan fırtına nedeniyle deniz ulaşımı aksadı, kentte vapur seferleri iptal edildi. Fırtına nedeniyle Karşıyaka ilçesi sahilinde deniz taştı.

Çift yönlü bölünmüş yolun Karşıyaka- Konak istikametindeki kısmı tamamen suyla kaplandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, itfaiye araçları ve su tankerleriyle bölgedeki suları temizlemek için çalışma başlattı.

17 il için turuncu uyarı

İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Yalova, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli’nin dahil olduğu 17 il için Meteoroloji tarafından turuncu uyarı, 35 il için de sarı uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz’de rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı, doğu ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde fırtına, yer yer 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmininde bulundu.

Batı Akdeniz’de de rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden, Doğu Akdeniz’de salı günü akşam saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, yer yer 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtınanın çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.