KentManşet

Vapurlar sonbahara kadar beş kuruş olacak

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) teklifi üzerine Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bugün oy birliğiyle vapur hatlarının ücret tarifesinde indirime gitti.

Şehir Hatları vapurlarında ücret tarifesi, 31 Ağustos 2020 tarihine kadar 10.00-16.00 saatleri arasında 5 kuruş olacak şekilde yeniden fiyatlandırıldı. Uygulamayla sabah saatlerindeki yoğunluğu azaltmak ve deniz ulaşımının özendirilmesi amaçlanıyor.

Adalar dahil değil

Buna göre, Üsküdar-Eminönü, Kadıköy-Eminönü, Kadıköy-Karaköy, Kadıköy-Beşiktaş ve 3 iskeleden fazla uğramalı hatların fiyatı 10.00-16.00 saatleri arasında beş kuruş olacak. İndirim, Adalar‘a yapılacak seferleri kapsamıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Instagram‘dan yaptığı paylaşımda “Daha çok vapur, daha çok deniz ulaşımı. Şehir Hatları vapurlarımızın kullanım ücretlerini, deniz ulaşımını yaygınlaştırmak ve esnek çalışma saatlerini teşvik etmek amacıyla 31 Ağustos tarihine kadar 10.00-16.00 saatleri arası 5 kuruşa düşürdük” dedi.

İBB Meclis üyesi Tarık Balyalı da Twitter hesabından “İstanbul’umuza hayırlı olsun” diyerek yeni tarife için yapılmış olan teklifi paylaştı.

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.