Sivil Toplum

Sanat Tarihi mezunları Maliye Bakanlığı’nın onayını bekliyor

0

Sanat Tarihi Bölümü mezunları Kültür Bakanlığı tarafından talep edilen 684 memur kadrosunun Maliye Bakanlığı tarafından onaylanmasını bekliyor.

Sanat Tarihi Mezunları Platformu Atilla Koç zamanında uygulamasına başlanan DÖSİM ( Döner Sermaye İşletmeleri) personelinin önce 4B’li memur statüsüne alınmasının, ardından da KPSS’den 50 puan alamamış olanların bile kadroya geçirilmelerinin kendi uzmanlık alanlarında görev yapmalarını engellediğini öne sürüyor.

Platform adına yapılan açıklamada “2006 da KPSS olmadan 370 Sanat Tarihi mezunu işçi olarak Kültür bakanlığına bağlı DÖSİM’e alındı.Bunlar daha sonra 4B’li memur yapıldı şimdi de kurum içi yükselme sınavı adı altında THS kadrosu verilmektedir”  denildi

Sanat Tarihi mezunlarının yaşadığı haksızlıkların bununla da kalmadığını belirten Sanat Tarihi Mezunları Platformu, Genelkurmay Başkanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Temin merkezine Müze araştırmacısı alımının Sanat Tarihi mezunlarından yapılması gerekirken Tarih mezunlarına kadro verildiği, Vakıflar Genel Müdürlüğü uzman alımları sırasında Osmanlı arşivleri için personel ihtiyacının kendi bölümleri bu konuda ihtisaslaşma amacı ile kurulmuş iken “Osmanlıca bilmiyorsunuz” haksız ithamı ile Arap Dili ve Edebiyatı  ile  Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinden yapıldığı vurgulandı.

Kültür Bakanlığı ,Vakıf Eserleri Kurulu gibi kurumların uzman alımında Yabancı dil KPDS şartı koymasının Osmanlıca eğitimi almış Sanat Tarihi mezunlarını mağdur ettiği savunulan açıklamada, İngilizce bilen bir üniversite mezununun Osmanlıca şartı aranan bir kurumda kendileri yerine istihdam edilmesindeki mantıksızlığı giderecek uygulamaların bir an önce hayata geçirilmesi talep edildi.

Kasım ayında yapılacağı duyurulan öğretmen atamalarında üniversite mezunları için 3500 kadro verileceği ilan edilmiş durumda. 2012 yılı için Diyanet İşleri Bakanlığının talep ettiği 4.100 kişilik kadro ise Maliye Bakanlığı tarafından oanaylanarak kabul edildi.

(Yeşil Gazete)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.