EmekManşetTürkiye

Sakarya’daki havai fişek fabrikasının sahibi tutuklandı

0
Fotoğraf: AA

Sakarya‘nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında  3 Temmuz Cuma sabah saatlerinde meydana gelen patlamaya ilişkin yürütülen soruşturmada fabrikanın kurucu ortaklarından Yaşar Coşkun hakkında tutuklama kararı verildi.

Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası‘nın sahibi ve aynı zamanda Müsiad Sakarya Şube Başkanı da olan Coşkun’un tutuklanma gerekçesi olarak “taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak” iddası gösterildi. Coşkun, Ferizli Cezaevi‘ne gönderildi.

Baba Coşkun adli kontrol ile serbest

Coşkun ile birlikte geçtiğimiz gün gözaltına alınan yine fabrikanın ortaklarından Yaşar Coşkun’un babası ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Daha önce olayla ilgili yürütülen soruşturma sırasında sorumlu müdür A.A, iş güvenliği uzmanı A.B ve ustabaşı E.Ö. ile kimyager H.A.V gözaltına alınmıştı. Şüpheliler savcılıktaki sorgularının ardından gece saatlerinde çıkarıldıkları Hendek Sulh Ceza Hakimliğince “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan tutuklanmıştı.

Yedi işçinin ölümüyle sonuçlandı

Cuma günü Hendek’teki fabrikada art arda meydana gelen patlamalar yedi işçinin ölümüyle sonuçlanmıştı. Yaralı olarak kurtulan 122 kişi ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.  Hastanelerde, biri il dışında olmak üzere 4 kişinin tedavisi sürüyor.

 

 

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.