ManşetTürkiye

Sakarya’daki patlamaya ilişkin fabrika ortakları Yaşar Coşkun ve babası gözaltına alındı

0

Sakarya‘nın Hendek ilçesine 16 kilometre uzaklığında yer alan havai fişek fabrikasında  3 Temmuz Cuma sabah saatlerinde meydana gelen patlamaya ilişkin yürütülen soruşturmada fabrikanın ortakları Yaşar Coşkun ve babası Ali Rıza Ergenç Coşkun da gözaltına alındı.

Dört kişi hakkında tutuklama kararı

Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda art arda meydana gelen patlamalar sonucunda yedi işçi hayatını kaybederken, 122 kişi ise yaralanmıştı.

Olayla ilgili adli soruşturma sırasında sorumlu müdür A.A, iş güvenliği uzmanı A.B ve ustabaşı E.Ö. ile kimyager H.A.V gözaltına alınmıştı. Şüpheliler savcılıktaki sorgularının ardından gece saatlerinde çıkarıldıkları Hendek Sulh Ceza Hakimliğince “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan tutuklanmıştı.

Baba-oğul gözaltında

Sakarya Yeni Haber’den Mehmet Kavis’in haberine göre aynı zamanda Müstakil İş Adamları Dereneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı da olan Yaşar Coşkun, önce Hendek İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.  Coşkun burada ifadesi alınmadan sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Hendek Adliyesi’ne götürüldü. 

Baba Ali Rıza Ergenç Coşkun ise jandarma komutanlığına götürülmeden sağlık kontrolünden geçirildikten sonra direkt adliyeye götürüldü. Baba – oğul şu anda soruşturmayı yürüten savcılara ifade veriyor. 

Tepki çeken MÜSİAD yemeği

Yaşanan patlamanın ardından MÜSİAD Şube Başkanları tarafından Coşkun’a destek için “moral yemeği”  sosyal medyada ve patlamada yakının kaybedenler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Bunun üzerine açıklama yapan MÜSİAD söz konusu yemeğin yapılacak yardımları konuşmak için düzenlendiğini söylemişti Coşkun ise kendisinin toplantıda olmadığını, toplantı yerinin Hendek Belediyesi tarafından ayrıldığını söylemişti.

Fotoğraf: MÜSİAD Bursa

Hendek Belediyesi: Bizim alakamız yok

Bunun üzerine açıklama yayınlayan Hendek Belediyesi söz konusu yemek ile hiçbir alakaları olmadığını belirterek “O yemekle ilgili hiç bir alakamız ve bilgimiz yok” dedi. 

Belediye Coşkun tarafından ortaya atılan bu iddia hakkında “gündem saptırmak, eleştirilere bizleri de ortak etmek amacıyla kurgulanmış oyundur” yorumunu yaptı. Açıklamanın devamında şunlar söylendi:

Yüzlerce ailenin gözyaşı döktüğü, evlere ateşin düştüğü bu acı olayın yaşandığı, nefes almakta bile zorlandığımız ve kendimizi bile unuttuğumuz o anlarda; böyle bir girişimde bulunmamızın mümkün olmadığını kamuoyuna saygıyla duyururuz.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.