Kanal İstanbulKentManşet

Şahintepeliler ‘rant’a karşı bir araya geliyor

0

Kanal İstanbul ve Yenişehir Projesi nedeniyle yerinden edilmek istenen Şahintepeliler, zorla yıkım politikalarına karşı 7 Şubat 2024 (Çarşamba) saat 11:00‘da Başakşehir Belediyesi önünde bir araya gelecek.

Şahintepe Halk Dayanışması, mahalleyi “rezerv alanı” ilan eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve uygulayıcı Başakşehir Belediyesi’ne karşı;

  • İmar uygulaması iptal edilsin!
  • Belediyenin şirketi olan Başakkent AŞ’ye verilen yetkiler kaldırılsın!
  • Mahallemiz “rezerv alan” sınırları içerisinden çıkartılsın!” çağrısında bulunacak.

Dayanışma üyeleri,  “Siz değerli dostlarımızı yapacağımız bu önemli eyleme davet ediyoruz. Dayanışmamızı ve mücadelemizi kamuoyuna duyurmak için desteğinize ihtiyacımız var” sözleriyle herkesi bu hak mücadelesinde yanlarında olmaya çağırdı.

Şahintepe’de ne olmuştu?

Mahalledeki kentsel dönüşüm hazırlıkları 2012 yılında Kanal İstanbul güzergahındaki mahallenin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv alanı olarak ilan edilmesiyle başladı. Mahallelinin “sürgün projesi” olarak adlandırdığı proje kapsamında şahıslara ait taşınmazlar yerine kilometrelerce uzaklıktaki köyden başka taşınmazlar teklif edilmişti. Bu uygulama sırasında mahalleli yüzbinlerce lira borçlandırılmıştı.

‣Açılan davaların yurttaşa maliyeti 1 milyon TL’yi bulabilir: ‘Yeter artık! Rant kanalını iptal edin’
‣Şahintepe Halk Dayanışması büyüyerek devam ediyor
‣Şahintepeliler ‘organize talan’a karşı bir arada: Ranta izin vermeyeceğiz

Mahalle için daha önce iki defa imar uygulaması hazırlanmış ancak mahallelinin itirazı ile uygulama iptal edilmişti. Mahalleli, bu iptal kararlarının ardından pandemiden bir ay önce Şahintepe Mahallesinin Sonevler bölgesi için bir imar uygulaması yapıldığını ancak kimsenin haberi olmamasından kaynaklı itiraz edilmediği için imar planının tapuya tescil olduğunu açıklamıştı. Mahallenin geri kalan kısmı için 2020 yılında tekrar imar uygulaması yapılmış ve yine çok sınırlı itiraz olduğu için tapular tescil edilmişti.

2022’nin başında mahallenin alt tarafında başlayan imar uygulaması kapsamında, sahip oldukları taşınmazların kilometrelerce uzaklıktaki Arnavutköy’ün aslında köy statüsünde olan Hacımaşlı mahallesine taşındığını öğrenen mahalleli birleşerek mücadeleye başlamıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.