KentManşetSivil Toplum

Şahintepe Halk Dayanışması büyüyerek devam ediyor

0
Şahintepe
Fotoğraf: Yasin Serindere

İstanbul, Başakşehir’e bağlı Şahintepe mahallesinde rantsal dönüşüme karşı mücadele eden Şahintepe Halk Dayanışması’nın bürosu açıldı.

Kanal İstanbul ve Yenişehir Projesi nedeniyle yıllardır yaşadıkları mahallerinden gönderilmek istenen Başakşehir  Şahintepe Mahallesi halkının kurduğu Şahintepe Halk Dayanışması adına açıklamada bulunan Ceren Gövenç, iki yıllık mücadele dönemlerine ve açılışın önemine işaret etti:

“60 binden fazla insanın yaşadığı mahallemizin Aşık Veysel tarafı Kanal İstanbul geçeceği gerekçesiyle sürgün edilmek istenmiştir. Mahallemizin yukarı tarafı ise Başakkent A.Ş.’nin rant sahası haline gelmiştir. Bunca insanın, komşumuzun yaşadığı mahallede, söz hakkımız, barınma hakkımız elimizden alınmak istenmektedir. Biz Şahintepe Halk Dayanışması olarak en başta mahalleli olarak bu zulmü kabul etmiyor ve zorbaların karşılarında duruyoruz.”

Şahintepe

Fotoğraf: Yasin Serindere

Gövenç, “Dayanışma bürosu, sadece davalarımızın yürütüldüğü bir mekân değil, mahalle halkının mücadelesinin de merkezi olacaktır. Dayanışma büromuz mahalle halkını ve bizleri, yaptığımız paneller ve atölyelerle ileriye taşıyacaktır. Büromuzun, bizler için bir buluşma noktası, fikir alışverişi, toplantılar ve sosyal etkinlikler yaptığımız bir mekân olmasını hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.

‘Birleşe birleşe kazanacağız’

Dayanışmalarını daha da güçlendirecekleri yönünde mesaj veren Ceren Gövenç, “Daha iradeli, daha kitlesel bir dayanışmanın kurulmasının adımı bugün, burada atılmıştır. Ve son olarak birleşe birleşe kazanacağız diyoruz. Şahintepe halkındır halkın kalacak” dedi.

Şahintepe

Fotoğraf: Yasin Serindere

‘Sermayeye karşı her mücadele değerlidir’

Büronun açılışına Mekanda Adalet Derneği, Munzur Çevre Derneği, Gönül İzi Derneği, Sol Parti, TİP ilçe teşkilatı, CHP ilçe teşkilatı ve Başakşehir Belediye Meclis Üyesi Nizamettin Kümeç ile Av. Gül Altay katıldı.

Yapılan açıklamadan sonra söz alan Av. Gül Altay ise mahalle halkının onurlu mücadelesinin parçası olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Altay konuşmasında, hukuki süreci sonuna kadar devam ettireceklerini aktardı.

Munzur Çevre Derneği adına söz alan Nesimi Ataş ise “Emekçi mahalleleri sermayenin çıkarları yönünde dönüştürmek isteyenlerin karşısında yükseltilen her mücadele bu sebeple önemli ve değerlidir” dedi ve şunları aktardı:

“Birliğinizi ve mücadelenizi ileri mevzilere taşıdığınız açılışınızı coşkuyla selamlıyor, mücadelenizde başarılar diliyoruz.”

‘Fiili meşru mücadelemizi yürütmemiz gerekiyor’

Sol Parti adına söz alan Enis Çiçek, “Bizim değerlerimizden rant kaynakları yaratmak için her türlü oyunu oynayacaklar. Biz ise ne yapacağız, Tozkoparan’daki Kazdağları’ndaki, Artvin’deki insanların yaptıkları gibi fiili meşru mücadelemizi yürütmemiz gerekiyor. Bizler Sol Parti olarak sizlerin yanınızdayız. Ne zaman ararsanız sizlerle dayanışma içerisinde olacağımıza söz veriyoruz” dedi.

‘Belediye Başkanı ranta sahip olma derdinde’

Son olarak Başakşehir Belediye Meclis Üyesi Nizamettin Kümeç da “Yetki devirleriyle ilgili sıkıntılarda mahallenizde bu meseleleri takip eden, güç birliği yapan arkadaşlarımızla istişare ediyoruz. Daha önce Şahintepeli komşularınızın yaptığı gibi, meclis konuşmalarını takip eden komşularınız, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun ne derece agresif duruma geldiğini izledi. Ve Kartoğlu burada, özellikle Şahintepe’de dönüşüm, kentsel dönüşüm adı altında, ranta sahip olma derdinin içerisinde” ifadelerini kullandı. Kümeç, barınma hakkı mücadelesi veren Şahintepelilerin yanında olduğuna vurgu yaptı.

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.