Köşe Yazıları

Ruble sesleri ormanlara yayılır

0

Alberto Contador bu yıl İspanya dışında bir yerde yarışır mı bilmiyorum,

ama bildiğim bir şey var: O, olsun ya da olmasın bu sezon asfalt çok ağlayacak.

Paris- Nice ve Tirreno- Adriatico‘nun  sonuçlarına bakınca ne dediğimi anlarsınız.

Sonuncudan başlayalım… İtalya’daki yarışın galibi Cadel Evans oldu. Onu, Gesink, Scarponi, Basso, Nibali, Machado, Cunego, Gilbert, Garzelli, Di Luca gibi adamlar takip etti. Bunların hepsi iddialı isimler ve daha sezonun başında pedallara asılmış durumdalar.

Fransa’daki yarışın galibi genç Alman Tony Martin oldu. Onu tecrübeli yurttaşı Andreas Kloden izledi. Wiggins, Brajkovic, Leipheimer gibi sporcular da, Fransa’nın liste başları oldu.

Kemerlerinizi bağlayın… Uçuran bir sezon olacak…

KAÇKAR YARIŞLARI

Elin oğlu Evropa asfaltlarında yarışırken, bizim memleketin çocukları geçen hafta sonu Çekmeköy ormanlarında mücadele etti. Kaçkar Bisikletin artık bir  geleneğe dönüşen antreman yarışlarının sonuncusu koşuldu.

Elit erkeklerde Bilal Akgül her zaman olduğu gibi yarışı domine etti ve en yakın rakibi Gökhan Uzuntaş‘a 6 dakikadan fazla fark attı. Bilal, görebildiğim kadarıyla bisikletten inmeden yarışı tamamlayan tek sporcuydu. ‘Single-Track’ denilen ve sadece tek bisikletçinin geçeceği teknik bölümlerde  tekniği ve kondisyonuyla bizi yine hayran bıraktı. Bu klasmanın üçüncüsü Abdülkadir Kelleci oldu.

23 yaş altı erkeklerin galibi Hamza Kansız‘dı. Neredeyse çocukluğundan beri izlediğimiz Hamza o kadar hızlı bir gelişme gösterdi ki, elitlerde yarışacak bir konuma geldi.  Bütün klasmanlar içinde Bilal’in ardından 1.5 dakika farkla en iyi ikinci dereceyi yaptı. Bilal’in halefi şimdiden belli.

Master’ların galibi Muammer Yıldız oldu. Muammer’i, Bora Tirki, onu da Sargın Kaya izledi.

Bayanlar yarışını Semra Yetiş açık ara önde bitirdi. Ülkemizde bir çok ilke imza atan Semra‘yı Bakiye Duran izledi. (Bakiye Duran deyince biraz durmak lazım. Bakiye Duran ultra maraton denilen ve 100 km. den oluşan inanılmaz bir sporun, ülkemizdeki yegane kadın temsilcisidir.) Bayanlar yarışının üçüncüsü Rabia Taşova oldu.

’40 yaş ve üzeri’ klasmanın galibi Cumhur Gazioğlu oldu, onu Mahmut Mabruk ve Kemal Merkit izledi. Yanlış duymadınız, Kemal Merkit… Onu sadece motosiklet üstünde, Paris- Dakar’da izleyenlere duyurulur: Kemal Merkit aynı zamanda çok sağlam bir bisiklet sporcusudur.

Juniorlar’da ise ilk üçü Agit Salman, Faruk Kansız ve Faruk Dinç paylaştı.

***

Yukarıda da söylediğimiz gibi Kaçkar Antreman yarışları artık bir klasik halini aldı. Sezon kapandığında bisikletçilerin kış uykusuna dalmasını önleyen ve motivasyon kaynağı olan organizasyonu yapan Kaçkar Bisiklet’in üç cengaverine teşekkür etmek lazım. Yusuf, Serkan ve Aydın, alkışlar size.

Şimdi gözler önümüzdeki haftasonu yapılacak olan Gold Tour‘da… Delta Bisiklet‘in bu yıl düzenlemeye başladığI yarış Ümraniye Kent Ormanı‘nda koşuluyor. Gold Tour‘un final etabını izlemek isterseniz 20 mart pazar günü yolunuzu Elmalı gölünün kıyısındaki ormana düşürün. Hem orman havası hem de bisikletçilerin sunduğu manzaralar ciğerlerinize iyi gelecek. Daha geniş bilgiyi www.bisikletforum.com adresinden bulabilirsiniz.

HEP AÇIK RADYO

Gözbebeğimiz Açık Radyo’nun ‘Açık Radyo Hep Açık Kalsın’ düsturuyla yaptığı ‘Dinleyici Destek Projesi’ 19 Mart Cumartesi başlıyor. Pazar günü 17.00’de Caner Eler, Bağış Erten ve bendeniz Şeytan Arabası adında özel bir program yapacağız.

Yarıştan sonra oraya bekleriz.

Acikradyo Marmara Bölgesi 94.9 ya da  www.acikradyo.com.tr’de  hizmetinizdedir.

You may also like

Comments

Comments are closed.