İfade ÖzgürlüğüManşetSağlık

Prof. Şenol’u ölümle tehdit eden sanık yine serbest kalacak: Birçok ihlaline rağmen hala tutuklanmıyor

0

Aşı karşıtlarının hedef gösterdiği enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u ölümle tehdit ettiği, evinin kapısına dana dili bıraktığı için ev hapsine alınan aşı karşıtı sahte doktor Mustafa Yücel, ikinci kezelektronik kelepçesini kırdığı için zorlama hapsine alındı.

Ankara’da yakalanan Yücel, üç günlük hapsin ardından serbest kalacak.

Prof. Şenol, “Bu süre içinde bana bir şey olursa Sorumluların kimler olduğu açıkça ortadadır. Dünyada hiçbir hukuk devleti, hiçbir suçu olmayan bir bilim insanına bu işkencenin yapılmasını kayıtsız şartsız seyretmez. Dünyada hiçbir hukuk devletinde bir bilim insanı 70 gündür yakın koruma ile dolaşıp işini dersini bu cenderede yapmak zorunda bırakılmaz” dedi.

Tutuklama talebimiz gerekçesiz reddedildi

Şenol’un avukatı Nuran İzbeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, müvekkilinin hayatını idame ettiremez hale geldiğine dikkat çekti:

“Sürecin başından beri şüphelinin tutuklanması için kanuni şartlar oluşmasına rağmen tutuklama talepleri gerekçesiz olarak reddedilmiştir. Şüpheli hakkında istenilen tutuklama talebinin reddi oldukça talihsiz ve endişe verici bir karar olup müvekkilin can sağlığından endişe etmesine neden olarak normal hayatını idame ettirmesini çekilmez bir hale getirmiştir.”

Prof. Davutoğlu Şenol’u ölümle tehdit eden kişi serbest: Durmak yok, yola devam

İzbeli, “Tüm bu yaşanan süreçte canı ile tehdit edilen Esin Şenol uygulanan tedbirler kapsamında normal hayatını idame ettirmekte zorlanmakta iken şüpheli ihlal ve eylemlerine devam ederek müvekkili tedirgin etmeye devam etmektedir” diye devam etti:

Şüphelinin alenen müvekkili tehdit etmeye devam etmesi ve ihlallerde bulunmasına rağmen halen etkin bir süreç ilerletilememesi sağlık alanında şiddete yönelik sağlık çalışanlarının korunması noktasında kamuoyu baskısı oluşturmaktadır.

Sanığın ikinci kez elektronik kelepçesini kırdığı için Aile Mahkemesi tarafından üç günlük hapis cezasına alındığını kaydeden İzbeli, “Adaletin bu denli gecikmenin bedelini hocamızın ödememesini istiyor ve bu doğrultuda kamuoyunun desteğiyle birlikte adaletinin sağlanması ve şüphelinin cezalandırılması için elimizden geleni yapacağımızı yineliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

You may also like

Comments

Comments are closed.