ManşetSağlıkTürkiye

Prof. Davutoğlu Şenol’u ölümle tehdit eden kişi serbest: Durmak yok, yola devam

0

Gazi Üniversitesi’nde enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u öldürme planlarına dair paylaşımları olan ve profesörün kapısına dana dili bırakan aşı karşıtı Mustafa Yücel, ifadesi alınıp serbest bırakıldıktan sonra “Durmak yok, yola devam” paylaşımında bulundu.

Prof. Davutoğlu Şenol ise şüphelinin serbest bırakılmasına, “Cezasızlık suça teşviktir. Olacaklar serbest bırakanların sorumluluğundadır” diyerek tepki gösterdi.

‘Av oyunu’ diyerek ofisinin fotoğraflarını paylaşmıştı’

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, ofisinin bulunduğu binaya ‘dana dili’ bırakıldığını ve hakkında cinayet girişimi planlandığını söylemişti. Kendini sosyal medya hesabında “avcı” diye tanımlayan ve silahlı pozlar veren şüphelinin, yapılan teknik takibin ardından Prof. Dr. Esin Şenol’un ofisinin olduğu binaya kadar geldiği, o anları “Av oyunu” diyerek sosyal medyada paylaştığı tespit edildi. Cinayet planladığı iddia edilen şüphelinin, Prof. Dr. Esin Şenol’un o saatlerde orada bulunmamasından dolayı planını gerçekleştiremediği öne sürüldü.

Prof. Dr. Esin Şenol, aşı karşıtlarının hedefi oldu: Ofisinin kapısına dana dili bırakıldı

‘Davet üzerine gittim, gereğini yaptık’

Hakkında inceleme başlatılan ve Eskişehir Adliyesi’nde ifade veren Mustafa Yücel, sosyal medya paylaşımında aranmadığını ve davet üzerine gittiği adliyede ifadesini verdikten sonra serbest bırakıldığını açıkladı: ‘

“Hakkımda çıkan ‘gözaltına alındı, her yerde aranıyor’ haberleri asılsızdır. Bugün Eskişehir adliyesine davet edilmem üzerine icabet ederek gittim gereğini yaptık ve kaldığımız yerden daha güçlü bir şekilde durmak yok yola devam”

‘Cezasızlık suça teşviktir ‘

Gelişmelerin ardından Esin Davutoğlu Şenol bir açıklama daha yaptı ve bundan sonra olacakların, bu kişiyi serbest bırakanların sorumluluğunda olduğunu kaydetti:

“Cezasızlık suça teşviktir. Olacaklar serbest bırakanların sorumluluğundadır…İnsanların hayatına mal oluyorsunuz Fikrini sevmediğiniz insanlara şiddete azmettirip, cinayet kurgularını alkışlıyorsunuz. Canileri alkışlıyorsunuz.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.