Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

Prof. Dr. Esin Şenol, aşı karşıtlarının hedefi oldu: Ofisinin kapısına dana dili bırakıldı

0

Bir süredir aşı karşıtları tarafından hedef alınan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ölüm tehditleri aldığını, ofisinin kapısına dana dili bırakıldığını, failin kendini Op. Dr. Mustafa Yücel olarak tanıtan sahte doktor olduğunu duyurdu.

Pandemi dönemi boyunca aşı karşıtlarının hedefi haline gelen Prof. Şenol’u ölümle tehdit eden sahte hesabın sahibinin Büyük Uyanış Derneği üyesi olduğu ortaya çıktı.

Mustafa Yücel’in sosyal medya hesabından Prof. Şenol’u hedef alan paylaşımlar yaptığı, ofisinin önünde fotoğraf paylaştığı görüldü. Bunun üzerine Emniyet’ten yapılan açıklamada, “Kişi hakkında emniyet birimleri gerekli işlemleri başlatarak harekete geçmiştir” denildi.

‘İçişleri Bakanlığı şiddet dolu tacizlere seyirci kalıyor’

Prof. Şenol yaşananları ‘kan dondurucu, planlı bir cinayet girişimi olduğunu’ belirtirken Sağlık ve İçişleri Bakanlıkları ile ile ilgili kurumların tüm şiddet dolu tacizlere seyirci kaldığını söyledi.

Prof. Şenol yaşadıklarını şöyle anlattı:

“29 Temmuz 2022 tarihinde akşam üzeri ofisimin bulunduğu binaya girdiğimde, dotopark görevlisi, ‘Hocam, Avcı adlı bir hastanız size selam söyledi, ‘beyaz bir Clio araba’ notunu iletti” dedi.

Ardından sekreterim ve bina görevlisi, bulunduğum katın merdivenlerine  bırakılmış iki adet dana dili bulduklarını, fotoğraflayıp sonra attıklarını söyledi. Binanın altında bulunan kafe görevlileri de bir hastamın bana iki limonata yollattığını, kendi bırakmak istememe nedeni olarak ‘Esin Hoca böyle şeyleri sevmez’ dediğini iletti.”

İlgili şahsın sosyal medya hesabı üzerinden cinayete hazırlandığını belirten Prof. Şenol, cinayeti o gün ofise geç gitmesi sebebiyle bertaraf etmiş olduğunu aktardı.

Daha önce koruma talebinde bulunduğunu belirten Şenol, ölüm tehditi aldığını basında defalarca paylaşmasına rağmen ilgili mercilerin sadece olayı seyrettiğini belirtti:

“Bunun yakın bir fiziksel tehdit olduğunu algıladım. Uzun süredir aiı karşıtı, ‘plandemikçi’ hesaplardan tehdit alıyor ve suç duyurularında bulunuyorum. Ancak bizim yaptığımız suç duyuruları ‘ifade özgürlüğü’ ya da ‘adres bulunamadı’ şeklinde karşılık buluyor.”

Destek yağdı

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’a sağlık ve siyaset camiasından destek yağdı.

TTB’den yapılan açıklamada, “Bilimsel gerçekleri ve toplum sağlığını savunmaktan asla vazgeçmeyen Pandemi Çalışma Grubumuzun üyesi Prof. Dr. Esin Şenol‘a dönük saldırılara karşı birlikte mücadele edeceğimizi vurguluyor; bilim insanlarının yanında olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz” denildi.

İstanbul ve Ankara tabip odaları da saldırıya tepki gösterdi; Davutoğlu Şenol’un yanında olduklarını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ölüm tehdidi alan Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un yanında olduğunu belirtirken “Elimizden ne gelirse yapmaya hazırız, yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu Şenol’a yapılan saldırı sanat, siyaset ve medya dünyasından da büyük tepki topladı:

You may also like

Comments

Comments are closed.