Hayvan HaklarıManşet

Öldürülen kedi Eros için duruşmaya çağrı: Onların sesi olmak zorundayız

0
Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi

İstanbul Küçükçekmece‘de altı dakika boyunca tekmelenerek öldürülen kedi Eros’un katili İbrahim Keloğlan’ın yargılanacağı duruşma, 13 Mart Çarşamba günü 10:30’da Küçükçekmece Adalet Sarayı’nda gerçekleşecek. Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi tüm hak savunucularını bu duruşmaya davet ederek, “hayvanlar ve hakları için sesimizin daha güçlü çıkması için sizi de dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Yaptığı çağrıda “Başka Eros’ların şiddet görmemesi, katillerin serbest bırakılmaması için onların sesi olmak zorundayız” diyen Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi gönüllüleri, Küçükçekmece Adalet Sarayı 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmada hazır bulunacak.

Kediyi öldüren katile iyi hal indirimine tepkiler yağıyor
Kedi Eros’un katili yeniden yargılanacak
Hayvan hakları aktivistlerinden adaylara: Hangi ahlaktan, hangi güvenli sokaklardan bahsediyorsunuz?

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, şu ifadeleri kullandı:

“5199 sayılı kanunun hayvanları korumadığını biliyoruz. Katilleri ve tecavüzcüleri serbest bırakan mevcut kanunu değil, ‘hayvan hakları yasası’ istiyoruz. Aynı kanunun, belediyelerin hayvanlara yönelik işlediği suçları cezasız bıraktığını ve resmi kurumlarca uygulanan şiddetin, katilleri cesaretlendirdiğini biliyoruz.

Kapalı kapılar ardında hazırlanan ‘katliam ve soykırım yasası’nın meclisten geçmesi için yerel seçimlerin bitmesinin beklendiğinin farkındayız. SP’nin sunduğu, iktidar ve küçük ortakları tarafından desteklenen yasa tasarısının sokakta yaşayan tüm hayvanların tecrit ve ölüm kamplarına hapsedilmesi demek olduğunu biliyoruz.

Kedi Eros

Her güne başka bir bakımevi katliamı, başka bir tecavüz ya da cinayet ile uyanmamak için, hayvanlara haklarının teslim edilmesi için siz de bize katılın; hayvanlar için dayanışmaya destek verin.”

You may also like

Comments

Comments are closed.