ManşetEmekTürkiye

Migros çalışanları geri döndü

0

Migros’un İstanbul Esenyurt’taki deposunda çalışan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçilerin daha insanca koşullarda yaşamak için başlattıkları iş bırakma eylemi Haluk Levent’in arabuluculuğuyla son buldu. DGD-SEN’in bugün gerçekleştirilmesi planlanan eylemi arabuluculuk sağlanınca iptal edildi. İşçiler bunun yerine bugün 12.00’da depo önünde ‘zafer açıklaması’ yapacaklarını duyurdu.

İşçiler 257 kişinin işten çıkarılmasının ardından Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ı protesto etmiş, yüze yakın işçi gözaltına alınmıştı. Olayın ardından Haluk Levent, dün akşam işçiler ile yönetim arasında anlaşmanın sağlandığını duyurdu:

‘Direnişin kazananı işçiler, halkımız ve dostlarımızdır’

DGD-SEN tarafından yapılan açıklamada ise “Bu direnişin kazananı birliğine ve haklılığına inanmış Migros Esenyurt depo işçileri ve her türlü yaratıcı dayanışmayı sergileyen halkımız ve dostlarımızdır” arabuluculuğu şu ifadelerle duyurdu:

Migros Türkiye ve taşeron firma US Group Twitter hesabından işçilerin kazanımlarını şöyle duyurdu:

Ne olmuştu?

Migros’un İstanbul Esenyurt’taki deposunda çalışan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası üyesi işçiler 3 Şubat’ta daha insanca koşullarda yaşamak için eylem başlattılar. 450 işçinin katıldığı eylemde “Hakkımızı istiyoruz” şeklinde sloganlar atılmıştı. İşçiler Twitter’da da #MigrosDepoyaSesVer ve #MigrosDepoAyakta etiketleriyle taleplerini paylaşmışlardı. Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ı protesto etmiş ve gözaltına alınmış ardından serbest bırakılmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.